Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 502

Yoga

Yoga
Cursuscode: 502

Waarom yoga? Yoga is heel erg goed voor je gezondheid!
Neem een uurtje in de week de gelegenheid om te werken aan ontspanning. Yoga vermindert bijvoorbeeld stress en zorgt voor meer balans en rust in je lichaan. Het kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van hoofdpijn of slapeloosheid en meer lenigheid en kracht. Na een uur yoga kom je gerekt en gestrekt en ontspannen weer naar buiten.

Dru is afgeleid van het Sanskriet "Druva" wat staat voor "het stille punt". Een stil punt wat we allemaal in ons hebben, vrij van spanning. Dru-yoga wordt ook de yoga van het hart genoemd. Door middel van zachte, vloeiende bewegingen geeft deze yoga je de mogelijkheid om jezelf weer in verbinding te brengen met je hart, je innerlijke kracht en je natuurlijke ritme.

De yogalessen bestaan uit concentratieoefeningen, lichamelijke oefeningen en ademhalingsoefeningen. Spieren, gewrichten en organen worden soepel gemaakt en de longcapaciteit wordt vergroot. Hierdoor kan overbodige spanning worden losgelaten. De lessen zijn gevarieerd van opbouw en ze worden afgesloten met een totale ontspanning.

 • Zorg bij de yogales voor makkelijke zittende kleding. Neem sokken mee, een flesje water, een warme trui/vest en een matje, dekentje en kussen.
 • Uw contactpersoon voor deze cursus is Ida Lauwers, telefoon 06-31969450.

Ervaring van een deelnemer:
De afgelopen jaren heb ik yoga-lessen gevolg en ben uitermate tevreden over deze lessen.
Ik vind Karin prima lesgeven. De lessen zijn zeer ontspannend en prima afgesteld op de leerlingen.

  Maandag 1 oktober 2018
  25 lessen van 1 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
  Prijs: € 160,00
  Dhr. J. (Joop) van Rooij
  20:15 - 21:15
  Locatie: Gymzaal Rythovisch college Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
  J. (Joop) van Rooij
  J. (Joop) van Rooij
  Joop van Rooij is gediplomeerd Dru-yoga docent. Hij is gestart als yoga-docent om zijn positieve ervaring aan anderen door te geven. Dat doet hij ook bij Volksuniversiteit de Kempen met veel plezier.