Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 732

Lezing het adembenemende Noorderlicht

Lezing het adembenemende Noorderlicht
Cursuscode: 732

Het noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis, is een natuurfenomeen dat relatief weinig mensen gezien hebben, maar velen graag zouden willen zien. In Nederland is het maar zelden te zien en dan nog weinig spectaculair. Daarvoor kun je het beste naar de noordelijke gebieden rond de poolcirkel reizen, waar het wel zeer frequent en spectaculair voorkomt.

Maar wat is het poollicht eigenlijk en waar, wanneer en hoe kun je dit het beste aanschouwen? In deze lezing gaan we in op het ontstaan van het poollicht, maar ook waar je op moet letten wanneer je het werkelijk wil gaan zien en hoe het te fotograferen is.

Ben jij geïnteresseerd in natuur, reizen, klimaatverandering en/of fotografie? Jan Belgers is een begenadigd spreker met een boeiend verhaal en prachtige beelden! Wil jij je ook laten betoveren door het Noorderlicht? Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek De Kempen.

Coördinator is Ingrid van Beek 06-48726134, programma@vu-dekempen.nl

noorderlicht

Dinsdag 15 november 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Dhr. (Jan) Belgers
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek de Kempen Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Informatie
(Jan) Belgers
(Jan) Belgers
Ik kom uit Brabant, maar woon nu in Rotterdam. Sinds ongeveer 25 jaar werk ik als gids in het Noord- en Zuidpoolgebied. Tegenwoordig voornamelijk in het Noordpoolgebied: Spitsbergen, Groenland en noord-Noorwegen. Ik begeleid daarbij natuurreizen met zeilschepen en ijsbrekers, voornamelijk met toeristen, maar ook met wetenschappers en kunstenaars. Mijn achtergrond is in de mariene biologie, en ik heb daarvoor ecologisch onderzoek gedaan bij het NIOZ, het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel. Hierbij deed ik ook poolonderzoek, onder andere bij Groenland en Antarctica. Naast een grote interesse in de biologie ben ik ook erg geïnteresseerd in geschiedenis en dus ook de geschiedenis van de poolgebieden. Ook na 25 jaar vind ik het nog steeds fantastisch om met geïnteresseerde mensen deze gebieden te kunnen bezoeken en mijn passie ervoor te delen.