Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 140

Italiaans voor beginners

Italiaans voor beginners
Cursuscode: 140

Wilt u in Italië en een glas wijn bestellen of informatie vragen in het Italiaans? Of wilt u op vakantie contact hebben (en houden) met de lokale bevolking? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

Tijdens mijn lessen leer je hoe je jezelf en andere mensen kunt voorstellen en hoe je aan de bar of in een restaurant iets kunt bestellen in het Italiaans. Je leert informatie uitwisselen over het dagelijkse leven. En hoe je je wensen en voorkeuren aan de ander kunt laten weten. Zo wordt je vakantie extra leuk en speciaal.

Het belangrijkste in deze cursus is het leren communiceren: alle vaardigheden komen in de cursus aan bod. Dus spreken, luisteren, lezen en schrijven. We oefenen de taal op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van gesprekken/dialogen, het koppelen van woorden aan afbeeldingen, lezen, luisteren en schrijven. De lessen zijn creatief en afwisselend opgezet en we werken met muziek, video en beeldmateriaal. Alle oefeningen zijn gericht op de ontwikkeling van grammatica, vocabulaire en communicatiefuncties. In de les werken we individueel maar ook in tweetallen of kleine groepjes. 

Elke les behandelt een nieuw "Italiaans" thema, zoals eten, kunst, steden en landschappen. Ook krijg je oefeningen voor thuis om nog eens na te lezen en te onthouden wat er in de les is behandeld.

Ervaring van een deelnemer: 
Twee jaar cursus Italiaans gevolgd. Heel veel geleerd op een ontspannen manier, geen schools karakter geen ‘proefwerken’ of ‘tests’.

  • We gebruiken het boek Al Dente 1 (tekstboek/werkboek + cd en dvd). In het boek wordt gewerkt met echte Italiaanse voorbeelden zoals teksten uit de krant en Italiaanse video’s en muziek en veel informatie over Italië. Het boek is niet in de cursusprijs inbegrepen. Je kunt het voor de start van de cursus zelf aanschaffen.
  • Uw contactpersoon voor deze cursus is Annelies Vrijssen, tel. 06-40041005. 

Arrivederci!

Donderdag 4 oktober 2018
20 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. B. (Barbara) de Giorgio
Boek: Al dente 1, Corso d???Italiano-textboek-werkboek-Casa delle lingue/Talenland (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:15
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
B. (Barbara) de Giorgio
B. (Barbara) de Giorgio
Barbara de Giorgio is van oorsprong Italiaanse en woont nu met haar gezin anderhalf jaar in Nederland. Ze studeerde in Italië en in Frankrijk Taal en Letterkunde en ze heeft in Italië de opleiding gevolgd voor Italiaans docent. Hier in Nederland is ze lerares Italiaans voor volwassenen en kinderen.