Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 110

Engels - conversatie

Engels - conversatie
Cursuscode: 110

Waarom Engels leren? Het is erg handig als je je in het Engels verstaanbaar kunt maken, want daarmee kun je (bijna) overal ter wereld terecht. Engels is een wereldtaal. Meer dan anderhalf miljard mensen spreken Engels  Door de eeuwen heen is het een brugtaal geworden die met de internationale handel, diplomatie en cultuur is meegegroeid.

Kinderen beginnen steeds vroeger op school met het leren van deze taal. Engels wordt ook veel meer gebruikt in ons dagelijks leven. Vooral in de media en in reclame worden veel Engelse termen gebruikt. En ook met nieuwe (computer)-technieken en modeverschijnselen uit Amerika komen Engelse woorden in onze taal terecht.

Deze cursus conversatie is bij uitstek geschikt voor gevorderde deelnemers die goed Engels verstaan, maar wat bang zijn om te spreken. In de lessen werken we vooral aan de spreekvaardigheid. Natuurlijk gaat dat ook gepaard met wat grammatica, want dat zijn immers de bouwstenen van de taal. Maar de nadruk ligt op vloeiend en vlot kunnen spreken. Spelling is dus bijvoorbeeld minder belangrijk. Het leerdoel is aan iedere deelnemer zelf te bepalen en ook afhankelijk van eigen inzet. De bedoeling is vooral dat aan het einde van de cursus met aanzienlijk meer gemak en minder verlegenheid Engels wordt gesproken. In de cursus oefenen we veel met gesprekken, maar ook met lezen of met behulp van filmpjes of korte presentaties.

We behandelen iedere week een ander onderwerp, waarover de deelnemers zelf mogen meebeslissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een aantal deelnemers aangeven het graag eens over eten te willen hebben en daar meer vocabulaire over te leren. In dat geval behandelen we het onderwerp eten. Dat kan bijvoorbeeld prima samengaan met het behandelen van de gebiedende wijs, zoals die gebruikt wordt in recepten. Aan het begin van de cursus wordt in de les een lijstje met onderwerpen gemaakt waarover deelnemers graag iets meer willen leren. 

 • In de cursus wordt het boek New Headway Intermediate 4th Edition Student’s Book gebruikt. Dit boek kunt u zelf vooraf aanschaffen. Het boek is niet inbegrepen in de cursusprijs. 
 • Twijfelt u of u aan deze cursus mee kunt doen? Neemt u dan gerust contact met ons op. 
 • De contactpersoon voor deze cursus is Annelies Vrijssen, 06-40041005.
  Dinsdag 2 oktober 2018
  25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
  Prijs: € 245,00
  Mw. E (Ellen) Meijer-de Brie
  Boek: New Headway Intermediate 4th Edition Student???s Book (klik hier voor meer informatie)
  18:45 - 20:15
  Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
  Aanmelden wachtlijst >
  E (Ellen) Meijer-de Brie
  E (Ellen) Meijer-de Brie
  Ervaren docent met een praktische insteek en een vrolijke noot. Zij geeft al meer dan 10 jaar Engelse les en is ook vertaler Engels-Nederlands en vice versa. Zij houdt ervan om mensen kennis te laten maken met de mooie Engelse taal, zodat zij daar zelf mee vooruit kunnen.