Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 140

Italiaans voor beginners A1

Italiaans voor beginners A1
Cursuscode: 140

Wil je in Italië en een glas wijn bestellen of informatie vragen in het Italiaans? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

Tijdens mijn lessen leer je hoe je jezelf en andere mensen kunt voorstellen en hoe je aan de bar of in een restaurant iets kunt bestellen in het Italiaans. Je leert informatie uitwisselen over het dagelijkse leven. En hoe je je wensen en voorkeuren aan de ander kunt laten weten. Zo wordt je vakantie extra leuk en speciaal.

Het belangrijkste in deze cursus is het leren communiceren: alle vaardigheden komen in de cursus aan bod. Dus spreken, luisteren, lezen en schrijven. We oefenen de taal op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van gesprekken/dialogen, het koppelen van woorden aan afbeeldingen, lezen, luisteren en schrijven.
De lessen zijn creatief en afwisselend opgezet. Alle oefeningen zijn gericht op de ontwikkeling van grammatica, vocabulaire en communicatiefuncties.

In de les werken we individueel maar ook in tweetallen of kleine groepjes. Elke les behandelt een nieuw "Italiaans" thema, zoals eten, kunst, steden en landschappen. Ook krijg je oefeningen voor thuis om nog eens na te lezen en te onthouden wat er in de les is behandeld.

  • Het is de bedoeling dat minimaal een uur per week thuis aan de lesstof wordt besteed.
  • De boeken die gebruikt worden zijn:  Allegro Nuovo 1Tekstboek: ISBN 9789462936232, Auteur Merklinhaus e.a., Uitgever: Intertaal. Werkboek: ISBN 9789462936249, Auteur: Nuti e.a., Uitgever: Intertaal.
  • De kosten van deze boeken zijn niet in de cursusprijs opgenomen. 
  • Coördinator is Anne Schutte 06-53315988anneschuttevu@vu-dekempen.nl


Ervaring van een deelnemer: 

Twee jaar cursus Italiaans gevolgd. Heel veel geleerd op een ontspannen manier, geen schools karakter geen ‘proefwerken’ of ‘tests’.

Italiaans 1

Woensdag 21 september 2022
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00
Mw. A.C (Alessandra) Vogels-Bianchini

Boeken:
1) Allegro Nuovo 1 tekstboek ISBN 9789462936232. Auteur Merklinhaus e.a.. Uitgever: Intertaal
2) Allegro Nuovo 1 werkboek ISBN 9789462936249. Auteur: Nuti e.a.. Uitgever: Intertaal

14:30 - 16:00
Locatie: MFA Hapert (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Cursus geannuleerd >
A.C (Alessandra) Vogels-Bianchini
A.C (Alessandra) Vogels-Bianchini
Ik ben docente Italiaans. Ik kom uit Zuid-Italië waar ik aan de universiteit biologie heb gestudeerd. Naast mijn studie als bioloog heb ik ook een diploma om les te geven in de Italiaanse taal . Na mijn verhuizing naar Nederland heb ik verschillende banen gehad en daarnaast ook les gegeven voor de Italiaanse Ambassade en aan diverse scholen in de regio. Naast het lesgeven is mijn grote passie het onderwijzen van de cultuur en de gewoontes van de Italianen, een volk dat overal ter wereld geliefd is. Mijn lessen zijn leuk, leerzaam en geven je een hoge dosis van het Italiaanse sociale leven en cultuur .