Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 170

Communiceren door en met slechthorenden

Communiceren door en met slechthorenden
Cursuscode: 170

Slechthorendheid, aangeboren of verworven, heeft grote invloed op communicatie en welbevinden. Dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Voor de slechthorende en ook voor de goedhorende gesprekspartners is het belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. 

Tijdens deze workshop maak je kennis met wat de impact van slechthorendheid kan zijn. De goedhorende deelnemers worden ondergedompeld in de wereld van slechthorendheid en gaan ervaren wat het betekent om slechthorend te zijn. 
De focus van de workshop zal liggen op welke aanpassingen het verschil kunnen maken in de communicatie met en door slechthorende mensen. 

We geven tips en adviezen voor goedhorende én slechthorende deelnemers. Met deze tips en adviezen gaan we praktisch aan de slag in groepjes. We oefenen onder andere met spraakafzien (liplezen), ondersteunende gebaren en andere communicatiestrategieën.  
Na afloop van de workshop weten de goedhorende en slechthorende deelnemers hoe je het geleerde kunt toepassen in de praktijk en hoe je rekening met elkaar kunt houden. 

  • Geen ervaring vereist.
  • Het is fijn voor ons om vooraf te weten of je zelf wel of niet slechthorend bent? Ook is het fijn voor ons om te weten of je een gebaren- of schrijftolk meeneemt. Je kunt dit bij de inschrijving bij 'opmerkingen' vermelden.
  • Coördinator is Ine Keeris 06-51448867, administratie@vu-dekempen.nl

Woensdag 1 februari 2023
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 17,50
Mw. Mariëtte Veldman & Cindy Wouters
20:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Mariëtte Veldman & Cindy  Wouters
Mariëtte Veldman & Cindy Wouters
Cindy Wouters: ouderbegeleider en gebarendocent NmG. Mariëtte Veldman: logopedist en gebarendocent NmG.