Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 130

Frans conversatie

Frans conversatie
Cursuscode: 130

Wat is er mooier dan converseren in de Franse taal? Voor je werk of tijdens vakanties is het fijn om vrijer te kunnen spreken en de ander beter te kunnen verstaan.

In deze conversatie cursus wordt geoefend met zowel spreek- als luistervaardigheid. Je gaat aan de slag met Franse teksten, korte artikelen, interviews en filmpjes. Natuurlijk is er aandacht voor actuele onderwerpen, losse thema’s en de Franse cultuur. Daarbij kunnen de Franse chansons ook niet ontbreken. De docent zorgt elke les weer voor voldoende afwisseling.

Oefening baart kunst
Tijdens de les wordt in kleine groepjes of tweetallen gewerkt. Je oefent met praktische voorbeeldzinnen en de juiste uitspraak. Je leert nieuwe vocabulaire waarmee je in veel situaties vlot uit de voeten kunt. Vanzelfsprekend blijft bij het aanleren van een taal, naast actieve deelname aan de les, ook zelfwerkzaamheid belangrijk. Oefening baart kunst en dat is ook hier het geval. Je krijgt huiswerkopdrachten die je met de tips van de docent kunt maken en voorbereiden.

Instapniveau
Deze cursus is geschikt voor je als je ten minste drie jaar Franse les hebt gehad en je jezelf aardig in het Frans kunt redden in alledaagse situaties.

  • Je ontvangt lesmateriaal tijdens de cursus van de docent. Digitale bestandjes kun je zelf uitprinten.
  • Twijfel je over het instapniveau, neem dan contact op met de coördinator van deze cursus.

Coördinator is Ida Lauwers 06-31969450

frans conversatie

Donderdag 6 oktober 2022
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. (Tine) Slomp
19:30 - 21:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
(Tine) Slomp
(Tine) Slomp
Tine Slomp is, na een lange loopbaan in het voortgezet onderwijs sinds 2013 werkzaam in het volwassenenonderwijs. Ze wil graag haar passie voor en haar kennis van de Franse taal en cultuur met u delen. Deze passie is al in de jaren 80 ontstaan toen ze in Frankrijk woonde. Aangezien een taal leeft en men nooit te oud is om (bij) te leren, staat ze altijd open om over de Franse taal en cultuur bij te leren. Tine: Mijn belangrijkste doel is om cursisten te enthousiasmeren bij het aanleren van een vreemde taal. Plezier in leren maakt het makkelijker om een mooi resultaat voor jezelf neer te zetten. Haar motto: Oefening baart kunst.