Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 111

Engels - conversatie

Engels - conversatie
Cursuscode: 111

Waarom Engels leren? Het is erg handig als je je in het Engels verstaanbaar kunt maken, want daarmee kun je (bijna) overal ter wereld terecht. Engels is een wereldtaal. Meer dan anderhalf miljard mensen spreken Engels  Door de eeuwen heen is het een taal geworden die met de internationale handel, diplomatie en cultuur is meegegroeid.

Kinderen beginnen steeds vroeger op school met het leren van deze taal. Engels wordt ook veel meer gebruikt in ons dagelijks leven. Vooral in de media en in reclame worden veel Engelse termen gebruikt. En ook met nieuwe (computer)-technieken en modeverschijnselen uit Amerika komen Engelse woorden in onze taal terecht.

Deze cursus conversatie is bij uitstek geschikt voor gevorderde deelnemers die goed Engels verstaan, maar wat bang zijn om te spreken. In de lessen werken we vooral aan de spreekvaardigheid. Natuurlijk gaat dat ook gepaard met wat grammatica, want dat zijn immers de bouwstenen van de taal. Maar de nadruk ligt op vloeiend en vlot kunnen spreken. Spelling is dus bijvoorbeeld minder belangrijk. Het leerdoel is aan iedere deelnemer zelf te bepalen en ook afhankelijk van eigen inzet.

De bedoeling is vooral dat je aan het einde van de cursus met aanzienlijk meer gemak en minder verlegenheid Engels spreekt. In de cursus oefenen we veel met gesprekken, maar ook met lezen en met behulp van filmpjes en korte presentaties.

We behandelen iedere week een ander onderwerp waarover de deelnemers zelf mogen meebeslissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een aantal deelnemers aangeven het graag eens over eten te willen hebben en daar meer vocabulaire over willen leren. In dat geval behandelen we het onderwerp eten. Dat kan weer prima samengaan met het behandelen van de gebiedende wijs, zoals die gebruikt wordt in recepten. Aan het begin van de cursus wordt in de les een lijstje met onderwerpen gemaakt waarover deelnemers graag iets meer willen leren. 

  • Instapniveau: je hebt enige kennis van de grammatica (werkwoordsvervoegingen) en een redelijke woordenschat. Je kunt een eenvoudig gesprek in het Engels voeren.
  • Heb je vragen over het instapniveau, neem dan contact op met de coördinator van deze cursus.
  • In de cursus wordt het boek English File Upper-Intermediate gebruikt (zie hieronder). Dit boek kun je zelf vooraf aanschaffen. Het boek is niet inbegrepen in de cursusprijs. 

Coördinator is Ida Lauwers 06-31969450

Engels conversatie

Dinsdag 20 september 2022
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 270,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. (Ellen) Meijer-de Brie
Boek: English File Upper-Intermediate (klik hier voor meer informatie)

Boek:
Eerste les meebrengen: English File Upper-Intermediate (ISBN 9780194558747) - 
kost circa 50 euro en is te bestellen bij o.a. practicumeducatief.nl. Dit boek kun je zelf vooraf aanschaffen. Het boek is niet inbegrepen in de cursusprijs. 

18:45 - 20:15
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
(Ellen) Meijer-de Brie
(Ellen) Meijer-de Brie
Ervaren docent met een praktische insteek en een vrolijke noot. Zij geeft al meer dan 10 jaar Engelse les en is ook vertaler Engels-Nederlands en vice versa. Zij houdt ervan om mensen kennis te laten maken met de mooie Engelse taal, zodat zij daar zelf mee vooruit kunnen. Heeft u vragen over het instapniveau van de cursus, dan kunt u contact opnemen met de docent, e-mail embtekst@gmail.com.