Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 710

De camino: een voettocht naar Santiago de Compostela

De camino: een voettocht naar Santiago de Compostela
Cursuscode: 710

Overweeg je om zelf eens een pelgrimstocht te maken? Of wil je eens horen over de ervaringen van een langeafstandswandelaar? Kom dan naar de lezing van Henk Castelijns over zijn tocht van Eersel naar Santiago de Compostela.

Henk vertelt op inspirerende wijze over de pelgrimstocht aan de hand van zijn reisverslag en foto’s. Wat maakt deze tocht nou zo vermaard? Tegenwoordig maken mensen om verschillende redenen deze wandeling. Vanwege het cultuurhistorisch erfgoed en de prachtige natuur. Maar ook en vooral is het de avonturier in ons die deze fysieke en mentale uitdaging wil aangaan. Op zoek naar een soort vrijheid en meditatie: terug naar de basis van je bestaan! Je "komt jezelf tegen” tijdens deze tocht. Van oudsher hebben pelgrimstochten een religieus/spiritueel karakter. Hoe heeft Henk dit ervaren? Henk liep deze tocht in 2007. In 2017 en 2019 wandelde hij naar Rome.

Luister naar de verhalen van Henk. Stel vragen over praktische zaken maar ook over zijn beleving. Kom meer te weten over de zwaarte van de wandeltocht en de fysieke en mentale voorbereiding.

Coördinator is Ine Toussaint 06-21487599, secretaris@vu-dekempen.nl

Dinsdag 8 november 2022
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Dhr. (Henk) Castelijns
19:30 - 21:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Henk) Castelijns
(Henk) Castelijns
Henk (geboren in 1953) woont in Eersel en heeft al wandelend een groot deel van de Kempen doorkruist. In 2007 heeft hij als pelgrim/langeafstandswandelaar de voettocht gemaakt naar Santiago de Compostela. In 2017 heeft hij ook het eerste deel van een voettocht naar Rome gelopen en in 2019 het tweede deel. Hij is een echte ervaringsdeskundige.