Cursusnummer:
711

Stress en stressmanagement

Stress en stressmanagement

Een reis maken door de fascinerende wereld van emoties, stresss en hoe deze ons leven beïnvloeden? Dan is de lezingenreeks "Stress en emoties - een introductie" iets voor jou. Daarin neemt Ad Vingerhoets je mee op een inspirerende reis door de fascinerende wereld van emoties, stress en hoe deze ons leven beïnvloeden.

De reeks bestaat uit drie lezingen die je voorzien van waardevolle kennis. De focus ligt daarbij op het bieden van wetenschappelijk onderbouwde informatie, zodat je een solide basis hebt om deze onderwerpen beter te begrijpen.

In de eerste lezing, "De emotionele mens - waarom emoties bepalen wie we zijn", doken we diep in de betekenis en de kracht van emoties. Je leert waarom emoties zo'n belangrijke rol spelen in ons leven en hoe ze ons gedrag, onze relaties en ons welzijn beïnvloeden. Ontdek hoe je emoties kunt herkennen, begrijpen en effectief kunt omarmen in je dagelijks leven.

In deze tweede lezing, "Stress en stressmanagement", verkennen we de complexe wereld van stress en de impact ervan op ons welzijn. Leer hoe stress werkt, waarom het soms overweldigend kan zijn en welke effectieve strategieën je kunt toepassen om stress te beheersen en veerkrachtig te blijven. Ontdek praktische tips en technieken om balans te vinden te midden van een drukke en veeleisende wereld.

Tot slot, in de derde lezing "Heimwee en nostalgie", duiken we in de emotionele reis van verlangen naar het verleden. Ontdek de betekenis achter heimwee en nostalgie, en leer hoe deze gevoelens ons leven vormgeven en onze identiteit beïnvloeden. Ontdek waarom het koesteren van positieve herinneringen een bron van kracht en troost kan zijn.

Voor wie is deze lezingenreeks?
Deze lezingenreeks is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in deze onderwerpen, ongeacht je achtergrond of ervaringsniveau. We richten ons voornamelijk op het belang van normale emoties en het effectieve beheer van stress in ons dagelijks leven. Dit inzicht is met name waardevol voor mensen die beroepsmatig veel met anderen omgaan, maar ook voor iedereen die zijn interpersoonlijke vaardigheden wil verbeteren.

Is een instapniveau vereist?
Het instapniveau van de deelnemers is gebaseerd op affiniteit met het onderwerp en een oprechte nieuwsgierigheid. We richten ons op bewezen wetenschappelijke feiten en vermijden exotische benaderingen van stress en emoties.

Wat bieden deze lezingen je aan het einde van de reeks?

  • Kennis om het kaf van het koren te scheiden in een onderwerp dat veel aandacht krijgt in populaire tijdschriften en op internet. Na het volgen van deze lezingen zul je beter in staat zijn om betrouwbare informatie te herkennen en te onderscheiden van misleidende claims.
  • Dieper begrip van waarom mensen op een bepaalde manier reageren en zich gedragen, en hoe ze precies worden beïnvloed. Dit inzicht stelt je in staat om anderen beter te begrijpen en effectiever met hen om te gaan, zowel persoonlijk als professioneel.
  • Je kunt je door deze opgedane kennis wapenen tegen misinformatie en misvattingen over dit onderwerp. Je leert de feiten van fictie te scheiden en ontwikkelt een kritische benadering van informatiebronnen.
  • Aan het einde van deze lezingenreeks zul je beschikken over een solide basiskennis van het onderwerp en ben je beter in staat om wetenschappelijk onderbouwde feiten te onderscheiden van vage beweringen. Je zult waardevolle inzichten hebben opgedaan over emoties, stress en hoe je ze effectief kunt beheersen.

Inschrijven via de bieb

Coördinator is Ingrid van Beek, 06-48 72 61 34, programma@vu-dekempen.nl 

Startdatum
Lesvorm