Cursusnummer:
750

Ontdek de wereld van de paddenstoelen - beginners

Ontdek de wereld van de paddenstoelen - beginners

Ben je nieuwsgierig naar de intrigerende wereld van paddenstoelen? Wil je meer weten over hun oorsprong, levensduur, en hoe je eetbare en giftige soorten kunt herkennen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Tijdens deze cursus nemen we je mee op een avontuurlijke reis door de natuur, met een korte inleiding om je voor te bereiden op de ervaring die je te wachten staat. Het beste leermoment is wanneer we samen paddenstoelen ontdekken tijdens onze wandelingen. We gebruiken verschillende soorten als voorbeelden om je vertrouwd te maken met de diversiteit van de paddenstoelenwereld. We behandelen de drie belangrijkste groepen paddenstoelen: parasieten, saprofieten en symbionten. Bovendien delen we boeiende verhalen uit de oudheid, zoals mythologie, oude gebruiken en bijgeloof, die de deelnemers altijd blijven boeien.

Voor wie is deze cursus?
Deze cursus/workshop is bedoeld voor deelnemers vanaf 15 jaar, met een basiskennis van de Nederlandse taal. De wandelingen zijn gemakkelijk en voor iedereen toegankelijk. Geen voorkennis is vereist, want deze cursus is speciaal ontworpen voor beginners.

Wat levert deze cursus je?
Ten eerste biedt het inzicht in de biodiversiteit van paddenstoelen en draagt het bij aan je begrip van de natuurlijke wereld om ons heen. Ten tweede is het een uiterst boeiende ervaring voor iedereen die twijfels en vragen heeft over paddenstoelen. Ten slotte leer je waarom paddenstoelen van cruciaal belang zijn voor al het leven op Aarde.

Na afloop van de cursus zul je een veel bredere kijk hebben op de natuur en een dieper begrip van de fascinerende wereld van paddenstoelen. Deze mysterieuze verschijningen in de natuur zullen geen geheimen meer voor je hebben.

Tijdens de cursus maken we gebruik van het cursusmateriaal "Cursus paddenstoelen", uitgegeven door IVN Natuureducatie. Daarnaast raden we "De grote paddenstoelengids voor onderweg" aan, met ISBN 978-90-5210-726-4. Deze materialen zijn te koop bij aanvang van de cursus, maar het is niet verplicht om ze aan te schaffen.

De deelnemers krijgen bij het begin om 09.30 uur een kopje koffie à € 2,60 bij de Panberg.

De wandeling op 15 november wordt afgesloten bij de Panberg met een gezamenlijke lunch in stijl (trio lunch met paddenstoelen) à € 16,50 per persoon (in de cursusprijs inbegrepen). Drank bij de lunch is voor eigen rekening van de deelnemers.

Mis deze kans niet om de boeiende wereld van paddenstoelen te verkennen. Meld je aan voor deze cursus en dompel jezelf onder in de magie van deze mysterieuze organismen.


Nieuwsgierig naar de wereld van de paddenstoelen?

Coördinator is Jan Karsmakers, 06-13 86 13 71, voorzitter@vu-dekempen.nl 

Startdatum
Lesvorm