Cursusnummer:
736

Lezing Reis door het heelal

Lezing Reis door het heelal

Hoe zit het heelal in elkaar? Welke bewijzen zijn er voor de oerknal? Hoe komt ons heelal tot zijn einde? Vanaf onze aarde reizen we naar de (soms bizarre) dingen die zich in het heelal bevinden zoals planeten, sterrenstelsels, kometen en zwarte gaten. 

Theo van Es geeft 3 lezingen met als thema heelal. Na elke lezing ga je verbaasd en met nieuwe inzichten naar huis. Zijn lezingen zijn doorspekt met humor én vol met veel (spectaculaire) foto- en videobeelden over het alsmaar verder en sneller uitdijende heelal.

Reis door het heelal - lezing 1

Tijdens deze lezing maak je samen met Theo van Es een denkbeeldige reis door het heelal en ontdek je wat we daar allemaal tegenkomen: planeten, sterren, melkwegstelsels, supernova’s, kometen, zwarte gaten. Je ontdekt hoe, naar menselijk inzicht, het heelal is ontstaan (de oerknal) en hoe het kan eindigen. Ook stellen we ons de vraag: is er leven buiten de aarde?

Er wordt vooral gebruik gemaakt van beelden en video’s, zodat deze ingewikkelde materie voor iedereen leuk en begrijpelijk wordt.

Bekijk ook de andere lezingen van Theo van Es! Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek De Kempen.

Coördinator is Ingrid van Beek 06-48726134, programma@vu-dekempen.nl

Startdatum
Lesvorm