Cursusnummer:
738

Lezing De chaostheorie: orde en structuur in het heelal

Lezing De chaostheorie: orde en structuur in het heelal

Hoe zit het heelal in elkaar? Welke bewijzen zijn er voor de oerknal? Hoe komt ons heelal tot zijn einde? Vanaf onze aarde reizen we naar de (soms bizarre) dingen die zich in het heelal bevinden zoals planeten, sterrenstelsels, kometen en zwarte gaten. 

Theo van Es geeft 3 lezingen met als thema heelal. Na elke lezing ga je verbaasd en met nieuwe inzichten naar huis. Zijn lezingen zijn doorspekt met humor én vol met veel (spectaculaire) foto- en videobeelden over het alsmaar verder en sneller uitdijende heelal.

De chaostheorie: orde en structuur in het heelal 

We weten dat een kleine verandering in onze omgeving op langere termijn enorme gevolgen kan hebben. De vlinder die opstijgt vanaf een bloem in Mexico kan drie maanden later misschien wel een tropische wervelstorm veroorzaken in Thailand. Theo van Es legt je in deze lezing uit hoe dit werkt en welke wetten hierbij gelden. Tot slot, wat heeft dit met het heelal te maken?

Er wordt vooral gebruik gemaakt van beelden en video’s, zodat deze ingewikkelde materie voor iedereen leuk en begrijpelijk wordt.

Bekijk ook de andere lezingen van Theo van Es! Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek De Kempen.

Coördinator is Ingrid van Beek 06-48 72 61 34, programma@vu-dekempen.nl

Startdatum
Lesvorm