Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 322

Muziekgeschiedenis

Muziekgeschiedenis
Cursuscode: 322

Als je graag naar muziek luistert wil je er misschien ook meer van weten. Je wilt de muziek kunnen plaatsen in zijn tijd en vergelijken met muziek die daarop lijkt. Je wilt meer over de componisten weten.

Geen enkel muziekstuk staat op zichzelf. Alle componisten worden beïnvloed door de tijd waarin ze leven, door persoonlijke omstandigheden, door hun collega’s. Dat gebeurt met alle kunstenaars: kunstenaars zijn de journalisten van hun tijd.

Een manier om aan meer kennis over klassieke muziek te komen en je liefde voor muziek te vergroten is deze cursus muziekgeschiedenis. Daar leer je verbanden te zien tussen muziek en leven en muziek en andere kunstuitingen. Dan ga je vanzelf bewuster luisteren. In deze cursus van 5 bijeenkomsten wordt de muziekgeschiedenis van de westerse muziek behandeld. Elke les bestaat voor de helft aan theorie over met name de verbanden met de rest van de wereld, politiek en de beeldende kunst. De andere helft van de les is voor het luisteren naar de muziek.

Vijf lessen leren en genieten van muziek!
Les 1: Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance, Barok (0-1700)
Les 2: Barok, Classicisme (1700–1800)
Les 3: Classicisme, Romantiek (1750–1850)
Les 4: Romantiek (1800-1900)
Les 5: De 20e eeuw

Donderdag 14 januari 2021
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Mw. (Docent) Treske Bruning, Dhr. (Coordinator) Ton Kox
20:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Docent) Treske Bruning
(Docent) Treske Bruning
Treske Bruning studeerde schoolmuziek, piano en theorie op de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Treske wil de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. Met Treskemuziek organiseert zij luisterbijeenkomsten en concertinleidingen voor iedereen die meer wil weten van klassieke muziek en voor hen die er al wat ???verder??? mee zijn.
(Coordinator) Ton Kox
(Coordinator) Ton Kox
Heeft u vragen over deze activiteit, neem dan contact op met Ton Kox, tel. 06-5514 2114.