Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 320

Klassiek concertbezoek met voorbereiding - Franse Meesterwerken

Klassiek concertbezoek met voorbereiding - Franse Meesterwerken
Cursuscode: 320

Wat krijg je als je dirigent Marc Soustrot vraagt wat hij graag zou dirigeren? De Franse Meesterwerken van Fauré, Boulanger en Bizet. En onze eigen topvioliste Simone Lamsma speelt in het Derde Vioolconcert van Saint-Saëns. Laat u meevoeren naar deze Franse sferen.

Voorafgaand aan het concertbezoek wordt het concert behandeld in drie bijeenkomsten, zodat je helemaal bent voorbereid. Tijdens deze bijeenkomsten worden de concertonderdelen toegelicht. Je krijgt informatie over componist, stijlperiode en historische context. Zo wordt een muziekstuk overzichtelijk, transparant en ‘eigen’, en krijg je meer gevoel voor compositie, componist en de uitvoerende musici. Na de drie bijeenkomsten bezoek je het concert, zal je meer in de muziek herkennen en kun je er extra van genieten.

Deze muziekstukken zullen ten gehore worden gebracht:
Fauré - Uit Pénélope: Prelude
Saint-Saëns - Vioolconcert nr. 3
Boulanger - D’un matin de printemps
Bizet - Symfonie nr. 1

  • Voor de voorbereiding ontvang je van de docent een informatiemapje. De kosten hiervan zijn in de cursusprijs inbegrepen. 
  • Het concert vindt plaats op 18 november 2022 om 20:15 uur in Muziekgebouw Eindhoven.
  • Toegangskaarten voor het concert zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De docente coördineert de gezamenlijke aankoop met een aantrekkelijke korting.

Coördinator van deze cursus is Anne Schutte : 0653315988, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

Maandag 31 oktober 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 57,50
Mw. (Treske) Bruning
20:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Treske) Bruning
(Treske) Bruning
Treske Bruning studeerde schoolmuziek, piano en theorie op de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Treske wil de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. Met Treskemuziek organiseert zij luisterbijeenkomsten en concertinleidingen voor iedereen die meer wil weten van klassieke muziek en voor hen die er al wat verder mee zijn.