Cursusnummer:
420

De Indiase keuken

De Indiase keuken

Van kinds af aan heb ik altijd mijn ouders geholpen met koken. Hieruit is mijn passie voor koken voortgekomen met de Indiase keuken in het bijzonder. Ik heb door de jaren heen de nodige kookvaardigheden ontwikkeld en wil deze graag delen en overbrengen op mensen die de Indiase keuken willen leren kennen of hun kookvaardigheden uit willen breiden.

Tijdens de workshop leer je het bereiden van authentieke Indiase gerechten, gemaakt met authentieke Indiase producten die tegenwoordig ook in Nederland zijn te verkrijgen. De bedoeling is dat we samen een gerecht maken, ik zal tijdens het bereiden ook een en ander vertellen over de achtergrond van het gerecht, de ingrediënten, waar deze vandaan komen en bij welke gelegenheden bepaalde maaltijden worden bereid.

Omdat de Indiase keuken ook een uitgebreide vegetarische keuken heeft, bijna 40% van de Hindoes zijn immers vegetariër, is er een balans tussen vegetarische en niet vegetarische gerechten. Je maakt een voorgerecht of bijgerecht  en een hoofdgerecht met salade.

Ingrediënten die regelmatig terugkomen in de Indiase keuken zijn kurkuma, curry bladeren, mosterdzaad, kokos, chilipoeder, korianderpoeder en andere kruiden. Verder veel verschillende groenten, linzen, rijst en natuurlijk vlees voor de niet-vegetarische gerechten.

Wat ga je maken?
Tijdens deze workshop maken we veg pakoda, Jeera rice, Chicken Masala en Yoghurt raitha, Payasam (toetje) 

Hoe ziet de les eruit?
Introductie van het gerecht, korte introductie betreft achtergrond en herkomst van de ingrediënten. Iedere deelnemer krijgt een pakketje met de ingrediënten en een document met de ingrediënten en bereidingswijze. De deelnemers delen met 2 personen 1 fornuis en gaan aan de slag, ik ben er ter begeleiding en verdere uitleg bij. Aan het eind van de les proeven we natuurlijk elkaars gerechten.

  • Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Indiase keuken.
  • Je beheerst de basisvaardigheden van koken.
  • De Indiase keuken is veelzijdig en hoogstaand.
  • De Indiase keuken kent ook veel vegetarische gerechten. Gezond en veelzijdig.
  • Je leert enkele authentieke Indiase gerechten koken en je hebt een basis om je verder te verdiepen in de Indiase keuken.

Coördinator is Jan Karsmakers, voorzitter@vu-dekempen.nl, 06-13861371

Startdatum
Lesvorm