Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 620

Mahjong

Mahjong
Cursuscode: 620

Mahjong? Dan klik je toch twee dezelfde steentjes weg? Zo kennen de meeste mensen mahjong. Maar achter de fraaie beeltenissen zit een magisch spel verstopt. 

Wat Bridge is voor het Westen, is Mahjong voor Azië. Allebei spellen waar strategie, inzicht én een portie geluk belangrijk zijn. De basisregels heb je snel door. Al spelend leer je de gevorderde combinaties en strategieën kennen. Mahjong speel je met vier (of drie) spelers en ieder speelt voor zichzelf. Je bent dus niet gebonden aan een partner.

Mahjong wordt op veel verschillende manieren gespeeld. In 1998 zijn aan de hand van al die verschillende spelvarianten de Officiële Chinese Mahjongregels vastgelegd. In Nederland is deze variant van het spel enorm in opmars en als je de puntentelling eenmaal goed kent, zul je ervaren dat Mahjong het meest boeiende en verslavende spel van de wereld is!

In zes lessen leer je stap voor stap de beginselen en gaan we ook daadwerkelijk spelen. Tijdens de cursus heb je nodig een cursusboek, een geplastificeerde scorekaart en een houten mahjong-lat. Tijdens de cursus wordt gespeeld met de speelsets van de cursusleiders.

Spreekt deze combinatie van denksport en gezelschapsspel je aan? Kom dan naar onze Mahjongcursus en speel een spelletje mee!

Deze cursus is geschikt voor mannen en vrouwen die het leuk vinden een nieuw denkspel te leren. Maar ook voor spelers die hun kennis willen opfrissen.

  • Mahjong spelen is leuk en het traint je hersenen;
  • Het spel is laagdrempelig en de sfeer heel gemoedelijk;
  • Aan het einde van de cursus kun je zelfstandig spelen en je verder door ontwikkelen;
  • Er is zelfs een Mahjonggezelschap ‘De Contente Draak’ in de Kempen;
  • Cursusboek, een geplastificeerde scorekaart en houten mahjong-lat kun je bij de docent kopen voor 16 euro. Tijdens de cursus wordt gespeeld met de speelsets van de cursusleiders. 

Coördinator is Ida Lauwers: 06-31969450


Donderdag 6 oktober 2022
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 77,50
Mw. (Natalie) Buijs

De spelmaterialen kun je bij de docent kopen voor 16 euro.

19:30 - 21:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
(Natalie) Buijs
(Natalie) Buijs
Natalie Buijs kwam in aanraking met het spel mahjong toen ze zes jaar in de Filippijnen woonde. Daar speelde ze het regelmatig met spelers van verschillende nationaliteiten. In 2016 organiseerde ze samen met Jacqueline Schippers een mahjong-clinic en -cursus in Eersel, met als docent een bestuurslid van de Nederlandse Mahjongbond. Hij speelt zelf in Oss bij een grote, fanatieke mahjong-club (één van de vele in Nederland) waarvan veel spelers zelfs deelnemen aan (inter)nationale toernooien. Jacqueline, Natalie en verschillende andere deelnemers werden zo enthousiast, dat ze samen het mahjonggezelschap: ‘De contente draak’ oprichtten. Deze groep speelt sindsdien met plezier elke week, op een aantal verschillende dagen, elke keer in verschillende samenstelling, en op verschillende locaties, zonder verplichtingen.