Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 510

Yin Yoga

Yin Yoga
Cursuscode: 510

Waarom Yin yoga? Yin yoga is heel erg goed voor je gezondheid!
Yin Yoga is een stille yogavorm. In de les worden houdingen drie tot vijf minuten aangehouden.  Er wordt vooral gewerkt met passieve houdingen, zonder actieve spierspanning. Meestal zittend of liggend.  De combinatie van langdurende stretch en stilte maakt Yin Yoga een rustgevende maar ook een intensieve yogavorm.

Doordat u lang in dezelfde houding blijft, wordt het bindweefsel* gerekt en gehydrateerd. Daardoor ontstaat er ruimte in de botten, gewrichten, pezen en banden en worden deze elastischer.  Yin Yoga is ook een goede aanvulling op krachtsport. Door het trainen van spieren te combineren met een diepe stretch, wordt u sterker en behoudt u uw flexibiliteit. 

Yin Yoga stimuleert de levensenergie en is goed voor het immuunsysteem en geestelijke balans. Door langere tijd aandachtig en mindful in de houding te blijven, ontstaat er ruimte voor innerlijke focus, rust en stilte. Yin Yoga helpt je om na een drukke dag tot rust en in balans te komen. Het heeft een positieve invloed op je denken, je emoties en je persoonlijke groei.
(*) Bindweefsel ondersteunt, verbindt en beschermt de organen en geeft het lichaam structuur. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel.

  • Bij Yin Yoga brengt u uw eigen matje, kussen en badhanddoek mee naar de les.
  • Uw contactpersoon voor deze cursus is Ida Lauwers, telefoon 06-31969450.
Woensdag 24 oktober 2018
8 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Mw. L. (Linda) de Smedt
19:00 - 20:15
Locatie: Gymzaal Rythovisch college Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
L. (Linda) de Smedt
L. (Linda) de Smedt