Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 295

Workshop Glasfusing - kunst van glas

Workshop Glasfusing - kunst van glas
Cursuscode: 295

Maak je eigen kunstwerk van glas.
Iedereen is in staat om een mooi object te maken. 
In deze workshop leer je glas snijden, knippen, breken en fusen en maakt uw eigen glasobject van 15 x 15 cm. en van 6 mm. dik. 

Glasfusing is een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze te versmelten. De workshop start met instructies en demonstratie van de docent. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten. Dan maak je je ontwerp. Natuurlijk adviseert de docent je daarbij. Tenslotte aan de slag met het glas. We gebruiken Amerikaans Bullseye glas dat speciaal is gemaakt voor glasfusing. Het snijden en breken of knippen van het glas is een bijzondere ervaring. 

Aan het einde van de workshop laat je je ontwerp bij de docent achter. Zij zorgt ervoor dat het in de glasoven gesmolten wordt tot één geheel. Het smelten en weer afkoelen duurt zeker een dag. Je kunt je glasobject daarna weer ophalen bij de Muzeval. Uiteindelijk heb je je eigen glasmozaiektegel. Leuk om zelf te houden of als persoonlijk cadeau weg te geven. 

  • De docent zorgt voor de materialen en gereedschappen. 
  • De kosten voor het glas en het stoken in de oven zijn € 15,00 en zitten niet in de cursusprijs. Je kunt dit bedrag aan het begin van de workshop bij de docent afrekenen.
  • Het is niet mogelijk om met zelf meegebracht glas te werken.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Ton Kox, tel. 06-55142114, e-mail VUton@vu-dekempen.nl

Woensdag 27 november 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 16,00
Mw. W (Wendy) Panhuizen Zijp
19:30 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
W (Wendy) Panhuizen Zijp
W (Wendy) Panhuizen Zijp
Wendy Panhuizen is sinds 2014 werkzaam in glaskunst en heeft haar atelier in Eersel. Ze beheerst diverse technieken zoals glas in lood, Tiffany, glasfusing, casting (smelten van glas in mallen), zeefdrukken, zandstralen en verlijmen. Ze draagt graag haar kennis en vaardigheden over en anderen anderen en geeft diverse cursussen en workshop.