Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 241

Mini-cursus Porselein schilderen

Mini-cursus Porselein schilderen
Cursuscode: 241

Iedereen kan het!
Je kunt werken aan bijvoorbeeld porseleinen tegeltjes, een dienblad, een serveerplank, een bord of een etagêre. 
Succes en gezelligheid gegarandeerd.

In deze mini-cursus leer je in 3 dagdelen het beschilderen van porselein. Je start met contour-olie en omsteekpennetje en leert handige trucjes van de docent om een afbeelding op porselein te zetten. Je hoeft niet te kunnen tekenen, iedereen kan het. Werk met afbeeldingen van de Dikke Dames of wil je liever mooie citroenen? Het kan allemaal en onze docent helpt je erbij. 
Het tweede dagdeel ga je werken met professionele porseleinpoeders en je werkstuk beschilderen met de kleuren die jou aanspreken. Het laatste dagdeel ga je de kleuren verdiepen. Na elk dagdeel wordt je werk op 800 graden gebakken in de professionele keramiekoven zodat je tekening en verf in het porselein brandt en er nooit meer afgaat.

In deze mini-cursus werk je aan uniek werkstuk voor jezelf of om cadeau te geven. Behalve dat je iets moois mee naar huis neemt, zul je ook genieten van de gezelligheid, de locatie, rust en sfeer. 

  • Je kunt je porselein schilderen in het thema van het jaar, zoals Sinterklaas, Kerst in het najaar of Pasen in het voorjaar. 
  • De cursus is geschikt voor beginners, je leert de basistechnieken en slimme hulpmiddeltjes voor het beste resultaat. 
  • Je hoeft vooraf niets aan te schaffen. Alle materialen en gereedschappen zijn aanwezig. 
  • Het voorwerp dat je wilt beschilderen kies je tijdens het eerste dagdeel en kun je afrekenen met de docent. Er wordt alleen gewerkt met het porselein van de docent. De kosten variëren van € 13,50 (een exclusief bord) tot € 17,50 (groot dienblad met verschillende tegeltjes).
  • De contactpersoon voor deze cursus is Ton Kox, tel. 06-55142114, e-mail VUton@vu-dekempen.nl

Maandag 17 februari 2020
3 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 47,50
Mw. (Yvonne) Leijtens
19:00 - 22:00
Locatie: Tuinkamer Yvonne, Casteren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Yvonne) Leijtens
(Yvonne) Leijtens
Na het volgen van diverse cursussen en workshops porselein beschilderen wilde Yvonne haar passie overbrengen aan anderen. In haar atelier De Tuinkamer geeft zij nu zelf les. Aan het werk in de Tuinkamer betekent vrolijkheid en gezelligheid en ook deskundig advies en de ondersteuning van Yvonne om tot een mooi resultaat te komen.