Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 245

Mini-cursus Handletteren

Mini-cursus  Handletteren
Cursuscode: 245

Ook al ben je niet supercreatief - met handletteren steelt iedereen de show. Iedereen kan het leren!

Voor wie niet weet wat het is: handletteren is een mengelijng van tekenen en schrijven. Het lijkt een beetje op kalligrafie, maar bij handletteren teken je de letters en gebruik je andere materialen en technieken.
Handletteren is helemaal van deze tijd en je ziet het overal opduiken. Handlettering teksten op winkelruiten, krijgborden, zelfgemaakte kaartjes of ingelijst aan de muur. 

Tijdens deze mini-cursus leer je alles over het maken van sierletters. Je gaat letters tekenen met potlood en fineliners. Ook maak je kleine illustraties ter docoratie zoals banners, bloemen en frames. Je kunt werken met verschillende letters en kleuren.

Natuurlijk wordt je begeleid door onze docent, je hebt genoeg tijd om te oefenen. Behalve dat je lekker bezig bent, is handletteren ook goed voor je motoriek en je concentratievermogen. En je werkt gezellig in een groep. 

  • Je hebt nodig: fineliners zwart - fineliners Micron of Stabilo zwart in verschillende diktes zoals: 0,1 - 0,3  - 0,5 en 0,8 mm - ruitjespapier -  wit papier - potlood HB of B - (kneed)gum - liniaal. Deze kun je zelf meebrengen of in de eerste les aanschaffen bij de docent.
  • De kosten voor ruitjesonderlegvel en kopiëen van de docent zijn 5 euro en niet in de cursusprijs inbegrepen. Je kunt deze kosten voldoen bij de docent tijdens de eerste les.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Jos Hensgens, tel.: 06 46004800
  • Voor vragen over inhoud en niveau kunt u contact opnemen met de docent via sjan.knoops@hetnet.nl.
  • Bekijk hier de andere schrijfcursussen van de Volksuniversiteit.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Jos Hensgens, tel. 06 46004800, VUjos@vu-dekempen.nl

Woensdag 30 oktober 2019
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 50,00
Mw. S. (Sjan) Knoops
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
S. (Sjan) Knoops
S. (Sjan) Knoops
Sjan Knoops is gediplomeerd professioneel kalligrafist. Zij kalligrafeert oorkondes, diploma’s op bestelling. Sinds 1997 geeft ze kalligrafieles en handletteren voor beginners en gevorderden. Sjan: Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.