Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 330

Literatuurgeschiedenis - literatuur zonder grenzen

Literatuurgeschiedenis - literatuur zonder grenzen
Cursuscode: 330

Kent u het verhaal van Reintje de Vos? Oftewel het verhaal van De Vos Reynaerde uit de 13e eeuw? Dit verhaal is ook ekend uit het Frans als "Romande Renard" en in het Duits als "Reineke Fuchs". Hetzelfde verhaal? Of zijn er verschillende interpretaties?

Als u interresse heeft in literatuur en literatuurgeschiedenis en wilt u meer leren over de samenhang van (literaire) kunst binnen Europa, dan is dit een interessante cursus voor u. 

Deze cursus van 6 bijeenkomsten gaat over de geschiedenis van de Nederlandse literatuur en de verbanden met de literatuur met de literatuurgeschiedenis uit het Engelse, Duitse en Franse taalgebied.

Elke les behandelt een periode:

1. de middeleeuwen
2. de renaissance/barok
3. het classisisme
4. de verlichting
5. de romantiek 
6. de moderne tijd

In elke bijeenkomst wordt gekeken naar de politieke, maatschappelijke en religieuze ontwikkelingen en hoe die tot uiting komen in de kunst. In de literatuur maar ook de verbanden met de beeldende kunst, de architectuur en de muziek. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen tussen de verschillende kunstvormen en de verschillende regio's?

De cursus is een afwisseling van verhalen, teksten, afbeeldingen en filmpjes.
Voor de echte literatuurliefhebber!

File:Roman.de.renart.2.jpg

Maandag 2 december 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Dhr. A.P.J. (Ton) Kox
14:00 - 16:00
Locatie: Bladel, Bibliotheek de Kempen (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.P.J. (Ton) Kox
A.P.J. (Ton) Kox
Ton Kox is neerlandicus met meer dan 40 jaar ervaring in het middelbaar en hoger onderwijs. Hij is auteur van het boek Literatuur zonder Grenzen, een literatuurmethode voor HAVO en VWO. Daarnaast heeft Ton meegewerkt aan diverse literatuurprojecten.