Kunst in Leiden - inleiding en excursie met stadswandeling en museumbezoek

Kunst in Leiden -  inleiding en excursie met stadswandeling en museumbezoek

Laat je verrassen door Leiden!
Leiden: een typische Hollandse stad met de oudste universiteit van ons land en een fraai museum De Lakenhal. Deze “lakenhalle” uit de 17e eeuw werd onlangs gerenoveerd en met een opvallende moderne vleugel uitgebreid. De collectie van de 16e- 20e eeuw is zeer gevarieerd.

De “stad van Rembrandt” kent vele historische plekken, hofjes, grachtenhuizen en zelfs een heuse burcht. De stadswandeling zal veel van dit moois laten zien.

In 3 inleidende maandagavonden wordt u voorbereid op de gezamenlijke excursie . De docent licht dan de kunstcollecties, de gebouwde omgeving en het excursieprogramma uitgebreid toe met woord en beeld. Tijdens de zaterdag van de excursie maakt u op de plaats van bestemming een wandeling en bezoekt u de musea. Dat alles onder leiding van de docent. Omdat u vooraf al heeft geleerd over hetgeen u te zien krijgt, kunt u extra van de excursie genieten en dat is dan voor u een “feest der herkenning”.

• De bus vertrekt om 08.00 uur bij de Muzenval in Eersel. Rond 19.00 uur bent u hier weer terug.
  • Tijdens de excursie wordt een lunchpauze ingelast. De kosten voor eten/drinken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.
  • Vervoer en entrees zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De kosten hiervan komen op circa 40 euro. U rekent deze af bij de docent.
  • Coordinator van deze excursie is Jan Karsmakers, tel. 06-13861371, voorzitter@vu-dekempen.nl

Maandag 11 oktober 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. (Docent) Ben Sebregts
Locatie: Kempenmuseum De Acht zaligheden Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
(Docent) Ben Sebregts
Oud-docent tekenen en kunstbeschouwing op het Rythoviuscollege in Eersel. Bij de volksuniversiteit jarenlang begeleider van cursussen en excursies naar kunststeden, waarbij de museumcollecties worden besproken, vooral de schilderkunst in al haar variëteiten.