Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 204

Klassiek tekenen

Klassiek tekenen
Cursuscode: 204

Wil je creatief bezig zijn en écht leren tekenen? Dan is deze cursus van 8 bijeenkomsten iets voor jou.

Hier leer je de basis, het echte “ambachtelijk” tekenen zoals bijvoorbeeld Leonardo Davinci en Michelangelo dat deden. Je leert realistisch voorwerpen natekenen. Na deze 12 lessen kun je alles tekenen wat je om je heen ziet. Je legt een goede basis om verder te gaan, maar ook voor ervaren tekenaars is dit een goede cursus om de techniek te leren.

Bij het klassieke tekenen zijn 3 dingen belangrijk:
- toonwaarden (licht en donker)
- perspectief
- vorm

In elke les werken we aan een nieuwe opdracht waarmee je meer leert over toonwaarden, perspectief en vorm. Waarnemen is daarbij erg belangrijk. Je zult ook merken dat je buiten de lessen anders naar je omgeving gaat kijken en nieuwe ideeën en inspiratie krijgt.

We beginnen natuurlijk bij de basis: de eerste les besteden we aan het tekenen van een witte bal. Dat lijkt heel gemakkelijk… Je start met het werken in zwart wit met potlood en houtskool. Verderop in de cursus ga je tekenen in kleur. Aan het einde van de cursus kun je een realistisch stil leven maken in kleur. Dat stil leven mag je zelf naar eigen wens samenstellen, maar kan ook aan de hand van een stil leven zijn dat de docent opstelt.

Deze cursus is inspirerend, verrassend en ontspannend met als resultaat een mooi stil leven.

Tijdens de cursus word je vakkundig begeleid door onze docent Thea van Herpt. Zij is genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2019

  • Deze cursus is een goede basis voor iedereen die wil leren tekenen. Ervaring is niet vereist. De cursus is ook interessant voor ervaren tekenaars die de techniek van het klassieke tekenen (opnieuw) willen leren.
  • Je hebt voor de eerste les een schetsboek A3 formaat nodig en potloden HB, 2B, 4B en 6B. Je kunt deze zelf meebrengen of in de eerste les bij de docent kopen en afrekenen. De kosten hiervan zitten niet in de cursusprijs inbegrepen. Gaandeweg de cursus komen andere materialen aan bod.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Henriëtte Borgers, tel. 06-29 21 00 36, e-mail vuhenriette@vu-dekempen.nl
Maandag 6 januari 2020
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 149,00
Mw. T. (Thea) van Herpt
10:00 - 12:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Thea) van Herpt
T. (Thea) van Herpt
Thea is naast tekenaar ook beeldhouwer. Ze heeft in haar werk veel aandacht voor techniek, ambacht en materiaal. Als beeldhouwer kan Thea cursisten veel leren over driedimensionaal werken op een plat vlak. Ze exposeert in binnen- en buitenland.