Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 252

Het vilten van een schilderij

Het vilten van een schilderij
Cursuscode: 252

In deze cursus ga je werken aan je eigen schilderij. Door het gebruik van de veel verschillende kleuren vilt en andere materialen (zijden vezels en garens) ontstaat een kleurrijk werkstuk. Is je schilderij af en droog dan span je het doek met een nietapparaat op MDF en werk je het af met een latje met oogjes voor de ophanging. 

De docent denkt met je mee en geeft je tips. Zij heeft veel kennis van verschillende technieken. Je werkt in een groep aan je eigen werkstuk. 
Het werken in een groep is gezellig en inspirerend, je kunt altijd van elkaar leren.

Mocht je de basisvaardigheden van het vilten nog niet onder de knie hebben dan beginnen we daarmee. Ook kijken we naar het gebruik van kleur en het mengen van kleuren wol. Zodra je wat proefstukjes gemaakt hebt, gaan we van wol een schilderij maken.  

  • Er wordt gewerkt met wol, naaldvlies, zijde, zijden vezels eventueel andere materialen zoals garens. De kosten zijn afhankelijk van het te maken werk. Je kunt de materialen zelf aanschaffen, maar het kan ook via de docent. 
  • Voor het opspannen van het doek is een plaat MDF nodig en een latje. Informatie hierover krijg je in de les.
  • Neem enkele droge handdoeken mee en een plastic (vuilnis)zak om je natte werk mee naar huis te nemen. 
  • Nietapparaat voor het opspannen is aanwezig.
  • Neem inspiratiebronnen mee (foto’s en afbeeldingen of schetsen). Deze kunnen je helpen bij het maken van je eigen schilderij. 
Maandag 21 september 2020
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Dhr. (Coordinator) Ton Kox, Mw. (Docent) Esther Valk
19:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Coordinator) Ton Kox
(Coordinator) Ton Kox
Heeft u vragen over deze activiteit, neem dan contact op met Ton Kox, tel. 06-5514 2114.
(Docent) Esther Valk
(Docent) Esther Valk
In 2011 was mijn verlangen naar het vormgeven en creëren zo groot dat ik me daar voltijds mee wilde bezighouden. Om nog extra vaardigheden te ontwikkelen volgde ik een opleiding tot vakman ‘leren tassen’ maken. In het verleden heb ik aan de Design Academy gestudeerd en hiermee ook een basis gelegd voor het vormgeven van interieurproducten. Het vilten is voor mij naast dit deel van vormgeven, dus gericht een product maken ook een hele interessante vorm om tot vrij werk te komen. Dit kan onderzoek zijn naar een vorm uit de natuur (denk daarbij aan zaden en pitten) of een beeld uit het nieuws (het project Shelter). In mijn werk gebruik ik graag natuurlijke materialen en verschillende technieken. Het lesgeven in vilten doe ik al vele jaren en vind ik heel fijn om te doen. Iedereen kan namelijk vilten en de resultaten zijn al snel heel mooi.