Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 640

Communiceren door en met slechthorenden

Communiceren door en met slechthorenden
Cursuscode: 640

Slechthorendheid, aangeboren of verworven, heeft grote invloed op communicatie en welbevinden. Dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Voor de slechthorende en ook voor de goedhorende gesprekspartners is het belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. 

Tijdens deze workshop maak je kennis met wat de impact van slechthorendheid kan zijn. De goedhorende deelnemers worden ondergedompeld in de wereld van slechthorendheid en gaan ervaren wat het betekent om slechthorend te zijn. 
De focus van de workshop zal liggen op welke aanpassingen het verschil kunnen maken in de communicatie met en door slechthorende mensen. 

We geven tips en adviezen voor goedhorende en slechthorende deelnemers. Met deze tips en adviezen gaan we praktisch aan de slag in groepjes. We oefenen onder andere met spraakafzien (liplezen), ondersteunende gebaren en andere communicatiestrategieën.  
Na afloop van de workshop weten de goedhorende en slechthorende deelnemer hoe ze het geleerde kunnen toepassen in de praktijk en hoe ze rekening met elkaar kunnen houden. 

Dinsdag 8 maart 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. (Docenten) Mariëtte Veldman & Cindy Wouters
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Docenten) Mariëtte Veldman & Cindy Wouters
(Docenten) Mariëtte Veldman & Cindy Wouters
Cindy Wouters: ouderbegeleider en gebarendocent NmG. Mariëtte Veldman: logopedist en gebarendocent NmG.