Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 622

Biografie schrijven

Biografie schrijven
Cursuscode: 622

Een autobiografie vertelt het verhaal van jezelf, een biografie dat van iemand anders of van een hele familie.
Wil je een (auto)biografie schrijven maar weet je niet hoe je dat aanpakt?
Dan is deze cursus zeker iets voor jou. 

In zes bijeenkomsten leer je hoe je jouw verhaal of dat van iemand anders prettig leesbaar op papier zet. Tijdens de bijeenkomsten ga je aan de slag met leuke, laagdrempelige opdrachten om je schrijfstijl en creativiteit te ontdekken. Daarnaast schrijf je aan je eigen verhaal, waaraan je thuis verder werkt. Aan bod komt bijvoorbeeld het doel van je (auto)biografie, hoe je deze opzet, de personen en de omgeving, beeldend schrijven, tijdsbeeld. Ook is er aandacht voor onder andere het ophalen van herinneringen, interviewen en onderzoek doen voor je verhaal.

Hierbij staan schrijfplezier en het creatieve proces voorop.
Voorlezen van de teksten en deze samen bespreken zijn belangrijke onderdelen van de cursus. Je leert van zowel de docent als van elkaar. 

Tijdens de cursus ga je aan de slag met het verhaal dat jij wilt opschrijven. Je ontwikkelt je creativiteit, ontdekt je eigen schrijfstijl en je ervaart hoe jouw teksten op anderen overkomen. Aan het einde van de cursus heb je een eerste opzet van je (auto)biografie in handen en heb je genoeg informatie om er zelf verder mee aan de slag te gaan.

  • Contactpersoon voor deze cursus is Jos Hensgens, tel. 06-46004800, e-mail vujos@vu-dekempen.nl
  • Er is geen vooropleiding nodig voor deze cursus, heb je toch vragen over het instapniveau, mail dan met de docente a.d.c.hakkens@gmail.com
Dinsdag 10 september 2019
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 122,00
Mw. S (Sandra) Hakkens
19:00 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
S (Sandra) Hakkens
S (Sandra) Hakkens
Sandra Hakkens was correspondent voor het Eindhovens Dagblad. Ze heeft de opleiding Biografieën en Familieverhalen aan de Schrijversacademie gevolgd. Nu is ze eigenaar van Verhaal voor morgen. Sandra: ´ Ik geef opdrachten, bespreek deze met iedereen en geef de cursisten informatie, tips en weetjes. Dit allemaal op een informele en persoonlijke manier; het plezier in schrijven staat voorop.´