Klassiek concertbezoek met voorbereiding - Mendelssohn en Tsjaikovski

Voorafgaand aan het concertbezoek wordt het concert behandeld in drie bijeenkomsten zodat u helemaal bent voorbereid. Tijdens deze bijeenkomsten worden de concertonderdelen toegelicht. U krijgt informatie over componist, stijlperiode en historische context. Zo wordt een muziekstuk overzichtelijk, transparant en ‘eigen’, en krijgt u meer gevoel voor compositie, componist en de uitvoerende musici. Na de drie bijeenkomsten bezoekt u het concert, zult u meer in de muziek herkennen en kunt u er extra van genieten.

Deze keer bezoekt u het volgende concert van het Philharmonie zuidnederland op 12 december 2019 in het Muziekgebouw in Eindhoven.

• Mendelssohn - Vioolconcert
  • Tsjaikovski - Uit De Notenkraker: Suite

Dmitri Liss, dirigent
Augustin Hadelich, viool

Tijd voor Kerst betekent ook: tijd voor De Notenkraker. Een van de bekendste werken van de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Hij baseerde De Notenkraker op Alexandre Dumas' versie van De Notenkraker en de Muizenkoning, geschreven door E. T. A. Hoffmann. Dit kerstsprookje is als een kinderdroom die uitkomt.

Felix Mendelssohns Vioolconcert in e mineur (opus 64) is zijn laatste grote werk voor orkest. Het vioolconcert is een belangrijk werk voor het vioolrepertoire en is een van de meest uitgevoerde concerten aller tijden.

Meer informatie leest u op de website van philharmonie zuidnederland.

• Voor de voorbereiding ontvangt u van de docent een informatiemapje. De kosten hiervan zijn in de cursusprijs inbegrepen.
  • De docent koopt de kaartjes voor het concert, u betaalt dit in de les aan de docent. Prijsindicatie: circa 25 euro (afhankelijk van beschikbaarheid).
  • Uw contactpersoon voor deze cursus is Ton Kox, tel. 06-55142114, e-mail vuton@vu-dekempen.nl.
Maandag 25 november 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. T. (Treske) Bruning
T. (Treske) Bruning
Treske Bruning studeerde schoolmuziek, piano en theorie op de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Treske wil de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. Met Treskemuziek organiseert zij luisterbijeenkomsten en concertinleidingen voor iedereen die meer wil weten van klassieke muziek en voor hen die er al wat ???verder??? mee zijn.