Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 443

Wijn proeven - viva España

Wijn proeven - viva España
Cursuscode: 443

Viva España
Spaanse wijnen zijn vaak verrassend en vernieuwend. Spanje is één van de drie grootste wijnproducenten ter wereld (ca 38 miljoen hectoliter per jaar) en de wijncultuur is hier al heel oud. De kwaliteit van de wijnen is de laatste 20 tot 30 jaar enorm verbeterd. Een aantal Spaanse wijnen behoort nu tot de beste ter wereld.

Er zijn veel jonge wijnmakers en er komen er steeds meer bij. Die zetten in op bijzondere wijnen. Er zijn in Spanje ook veel minder bekende streken te vinden, waar geweldige wijnen vandaan komen.

De lappendeken van de Spaanse en Portugese wijnbouwgebieden wordt samengevat in regio's die min of meer gelijke cultureel-historische achtergronden hebben. 

Spanje als wijnland wordt besproken a.h.v. de DOC en DOCG’s wat betreft wijn. Cultuur-historische en geografische toelichting behoort tevens tot de workshop. 

  • Voorkennis uit de algemene wijncursus is vereist of gelijkwaardig niveau d.w.z. kennis van het vinificatieproces, rituelen en gewoonten bij het wijnproeven, kennis van de meest voorkomende druivenrassen en de blends hiervan; inzicht hebben in de etikettering uit verschillende landen en wijnbouwgebieden. 
  • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
  • Kosten voor materiaal, wijn en hapjes  40,-. Deze kosten zitten niet in de cursusprijs. Je kunt deze met de docent afrekenen op de eerste avond.

Coördinator is Anne Schutte 06-44744732, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

wijn 3

Maandag 13 februari 2023
2 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. (Jos) Engbers
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Jos) Engbers
(Jos) Engbers