Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 442

Wijn proeven - la douce France

Wijn proeven - la douce France
Cursuscode: 442

La douce France
Heb je altijd al een voorliefde voor Franse wijnen gehad en wil je daar nu meer over weten? Dan is dit dé workshop voor jou!

Frankrijk, de thuisbasis van Bordeaux, Bourgogne en Champagne, is het beroemdste wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt. Heel veel manieren om wijn te maken hebben allemaal hun oorsprong in Frankrijk en veel internationale druivensoorten komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Maar nog veel belangrijker: Frankrijk is het land dat bij iedereen een ‘wijngevoel’ oproept.

In twee avonden leer je hoe je de verschillende Franse wijnen kunt herkennen en waarderen. Ga mee op deze wonderlijke reis door de Franse wijnwereld en leer alles over druiven, wijnhuizen, wijngebieden en proeverijen. Door de verschillen tussen de druivensoorten en de gebieden te herkennen leer je steeds meer over je eigen wijnvoorkeur. Proef je mee?

Champagne en mousserende wijn, Sancerre en Sauvignon blanc, Bourgogne en Chardonnay - Franse gebieden gelden voor veel soorten wijn nog altijd als dé referentie. Een reis door de belangrijkste wijnbouwgebieden van Frankrijk, waarbij het cultureel-historische aspect en de specifieke wijnbouw bijzondere aandacht krijgt.

En zoals gebruikelijk … wordt het praktische deel van de cursus gevuld met zeer representatieve wijn en hapjes uit de besproken gebieden.

  • Voorkennis uit de algemene wijncursus is vereist.
  • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
  • Kosten voor materiaal, wijn en hapjes  40,-. Deze kosten zitten niet in de prijs inbegrepen. Je kunt deze met de docent afrekenen op de eerste avond.

Coördinator is Anne Schutte 06-44744732, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

wijn 4

Maandag 31 oktober 2022
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. (Jos) Engbers
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Jos) Engbers
(Jos) Engbers