Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 446

Wijn proeven - Italiaanse wijnreis

Wijn proeven - Italiaanse wijnreis
Cursuscode: 446

Ga je mee op Italiaanse wijnreis?
Italië, de tweede grootste wijnproducent ter wereld, is een rijk land wat betreft de culturele en historische ontwikkeling. Tijdens deze unieke Italiaanse wijncursus is het thema 100% Italië. Dit is het land van Barolo, Barbaresco, Brunello en Super Tuscans.

Italië heeft een enorme aantrekkingskracht op wijnliefhebbers, topchefs en sommeliers. Niet alleen is het eten - hoe simpel ook - doeltreffend en uitzonderlijk, ook de wijnen zijn bijzonder.

In twee avonden neem ik je mee op een denkbeeldige culturele toer door de vele wijngebieden van Italië.

  • De eerste avond komen de kwalitatieve wijnstreken in het noorden van Italië en het gastronomisch Emilia Romagna aan bod.
  • De tweede avond bespreken we het meer zuidelijke deel met hun gulle wijnstreken en eilanden. Bijzondere vinificatieprocessen en producten komen aan de orde. 

En zoals gebruikelijk … wordt het praktische deel van de cursus gevuld met zeer representatieve wijn en hapjes uit de besproken gebieden.

  • Voorkennis uit de algemene wijncursus is vereist.
  • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
  • Kosten voor materiaal, wijn en hapjes  40,-. Deze kosten zitten niet in de prijs inbegrepen. Je kunt deze met de docent afrekenen op de eerste avond.

Coördinator is Anne Schutte 06-44744732, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

wijn 2

Maandag 14 november 2022
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. (Jos) Engbers
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Jos) Engbers
(Jos) Engbers