Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 447

Wijn proeven - Going West

Wijn proeven - Going West
Cursuscode: 447

Going West
Noord-Amerika en Zuid-Amerika vormen het onderwerp van deze workshop. Ondanks dat de Amerikaanse wijnbouw grotendeels ten onder ging door de Drooglegging aan het begin van de twintigste eeuw, is het nu de vierde wijnproducent ter wereld. Het is de grootste afzetmarkt voor wijn ter wereld.

Amerika behoort tot de nieuwe wereldwijnlanden en is dus een relatief jong wijnland (althans als het gaat om drinkbare wijn). En dat is op zich vreemd, want Amerika kent wel een enorme oude druivengeschiedenis. Toen de Vikingen omstreeks het jaar 1000 Noord-Amerika ontdekten, gaven zij dit nieuw ontdekte land de naam Vinland (Wijnland), omdat er zoveel wilde druiven groeiden. 

Op plek 5 van grootste wijnproducenten ter wereld komt Argentinië. Het is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. Steeds vaker komen er mooie kwaliteitswijnen uit dit land. De wijnmakers uit Argentinië zijn vooruitstrevend en halen het beste uit druiven. De bekendste wijnen uit Argentinië zijn: Malbec, Syrah en Torrentés.

Chili is het zesde wijnland ter wereld. Wat is eigenlijk het geheim van de kwalitatieve en scherp geprijsde Zuid-Amerikaanse wijnen? 

Op de eerste avond staat Noord Amerika centraal. California (90% van de productie) en ook staten in opkomst worden besproken. De tweede avond komen Chili & Argentinië aan bod. Ook hier krijgen bijzondere wijntechnieken e.d. de aandacht.

En zoals gebruikelijk … wordt het praktische deel van de cursus gevuld met zeer representatieve wijn en hapjes uit de besproken gebieden.

  • Voorkennis uit de algemene wijncursus is vereist.
  • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
  • Kosten voor materiaal, wijn en hapjes  40,-. Deze kosten zitten niet in de prijs inbegrepen. Je kunt deze met de docent afrekenen op de eerste avond.

Coördinator is Anne Schutte 06-44744732, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

wijn 5

Maandag 6 maart 2023
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. (Jos) Engbers
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Jos) Engbers
(Jos) Engbers