Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 448

Wijn proeven - Down Under

Wijn proeven - Down Under
Cursuscode: 448

Down under
Tijd om samen Down Under te gaan naar de belangrijkste wijngebieden van Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Ben je al wat meer bekend met wijnen en zoek je verdere verdieping? Dan is deze workshop iets voor jou.

De tijd dat er in Zuid-Afrika vooral goedkope bulkwijn (denk aan de ‘huiswijn’ van Albert Heijn, de Kaapse Droë steen van € 3,49) werd geproduceerd, is gelukkig allang voorbij. Kwalitatief kan Zuid-Afrika zich meten met Europa.

In nauwelijks 30 jaar tijd heeft Australië een belangrijke plek veroverd in de internationale wijnwereld. Tegenwoordig exporteren de Aussies 60% van hun wijnen. Hoe doen ze dat toch daar Down Under?

Nieuw-Zeeland is een piepjong wijnland, en het meest zuidelijk gelegen wijnland ter wereld.  De wijnbouw en wijnexport groeit hard. Nieuw-Zeelandse wijn is zo populair, dat de wijnbouw in Nieuw-Zeeland de grote vraag naar deze wijnen niet kan bijhouden.

De eerste avond komen de historie en bijzonderheden van Zuid-Afrika aan bod. Australië en Nieuw-Zeeland nemen de andere avond voor hun rekening. Leer meer over de diverse wijngebieden, de druivenrassen, cultuur-historische en geografische aspecten.

En zoals gebruikelijk … wordt het praktische deel van de cursus gevuld met zeer representatieve wijn en hapjes uit de besproken gebieden.

  • Voorkennis uit de algemene wijncursus is vereist of gelijkwaardig niveau d.w.z. kennis van het vinificatieproces, rituelen en gewoonten bij het wijnproeven, kennis van de meest voorkomende druivenrassen en de blends hiervan; inzicht hebben in de etikettering uit verschillende landen en wijnbouwgebieden. 
  • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
  • Kosten voor materiaal, wijn en hapjes  40,-. Deze kosten zitten niet in de cursusprijs. Je kunt deze met de docent afrekenen op de eerste avond.

Coördinator is Anne Schutte 06-44744732, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

wijn 6

 

Maandag 20 maart 2023
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. (Jos) Engbers
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Jos) Engbers
(Jos) Engbers