Cursusnummer:
444

Wijn en spijs combineren

Wijn en spijs combineren

Bij het organiseren van een feestelijk etentje rijst vaak de vraag: “Welke wijn moet ik hierbij schenken?” De worsteling om te bepalen welke wijn te combineren met welke spijs is voorbij, je zult je familie en vrienden versteld doen staan!

In deze workshop van 2 avonden leer je hoe je wijn combineert bij gerechten, zodat je nog meer kunt genieten van wijn.

De eerste avond bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin de vuistregels voor het combineren van wijn en spijs besproken worden. Voor het maken van goede wijn-spijscombinaties is het belangrijk dat je meer weet van smaak en smaakfactoren die van invloed zijn. Aan de hand van 7 gerechtjes met 7 bijpassende wijnen wordt de theorie in praktijk gebracht. Op deze manier leer je hoe je voortaan beslagen ten ijs komt.

Voor de tweede avond kunnen deelnemers wensen, onderwerpen en/of vragen inbrengen. Ook op deze avond worden 7 gerechtjes met 7 bijpassende wijnen gepresenteerd. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn en lekker eten en hierover wat meer wil weten. Geen instapniveau vereist.
 • Minimumleeftijd 18 jaar.
 • Omdat op beide avonden wijn wordt geproefd en gedronken, is het verstandig om vooraf vervoer te regelen voor het eind van de avond. 
 • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
 • Kosten voor wijn en spijs bedragen 40 euro en zijn niet in de cursusprijs opgenomen. Je kunt deze met de docent afrekenen op de eerste avond.
Coördinator is Anne Schutte 06-53315988, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

    Startdatum
    Lesvorm