Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 445

Algemene wijnkennis

Algemene wijnkennis
Cursuscode: 445

Je staat in de supermarkt en je wilt een fles wijn kopen. Er staan wel meer dan honderd verschillende wijnen en je hebt geen idee welke je nou moet kiezen. Wat was nou die lekkere die je pas bij de buren hebt gedronken? De fles die je uiteindelijk hebt uitgekozen, blijkt thuis minder lekker dan gehoopt. 
Herkenbaar? Na deze cursus heb je dat probleem niet meer!

Deze workshop Algemene wijnkennis is de basis en een "must" om alle mogelijke vervolgworkshops goed te kunnen volgen.

Je wordt meegenomen in de de wereld van wijn: het vinificatieproces, de kunst van het proeven, de meest gangbare druivensoorten en het lezen van een etiket. Natuurlijk gaan we ook wijn proeven.  

De workshop van twee avonden bestaat uit een deel theorie, een geurtest en het proeven van wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes.

In twee avonden leer je over wijnen, druiven en nog veel meer en vooral ook hoe je in de supermarkt (of bij de wijnspecialist) de goede keuze maakt. Met een goede, goed gekozen wijn in combinatie met lekker eten zorg je voor een culinair feestje.  

  • Voor deze wijnworkshop is geen voorkennis van wijn vereist.
  • In de lessen ontvang je de lesmaterialen met de theorie, landkaarten van wijngebieden, regelgeving, overzichten van druiven, benaming van geuren en smaken en voorbeelden van etiketten. 
  • Elke avond bestaat uit een deel theorie (land bespreking), een geurtest en het proeven van 7 wijnen met begeleidende hapjes. Na afloop van de cursus ontvang je de receptuur van de hapjes. 
  • De kosten voor het lesmateriaal en de wijnen die geproefd worden zijn 40 euro. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Je kunt dit met de docent afrekenen in de eerste les. 

Coördinator is Anne Schutte 06-44744732, anneschuttevu@vu-dekempen.nl

wijn 1

Maandag 30 januari 2023
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 35,00
Dhr. (Jos) Engbers
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Jos) Engbers
(Jos) Engbers