Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 430

Lekker koken met de combi-stoomoven - feestelijke gerechten

Lekker koken met de combi-stoomoven - feestelijke gerechten
Cursuscode: 430

Een stoomoven is een multifunctioneel apparaat waarmee je in een mum van tijd gezonde en overheerlijke gerechten bereidt. Deze innovatieve oven gebruikt stoom voor het garen van gerechten.

Koken met een stoomoven is gezond, doordat er geen boter of olie aan te pas komt en vitaminen optimaal behouden blijven. Ook zijn gerechten uit een stoomoven vol van smaak en eenvoudig te bereiden. De techniek werd al ruim 1000 jaar geleden gebruikt in het oude China en het Midden Oosten. Daar hadden ze toen al door had dat bereiden met stoom veel gezonder is.

Koken met een combi-stoomoven heeft verschillende voordelen:

  • Je kunt hele maaltijden tegelijk in de oven zetten, zonder dat je eerst nog apart je groente of vlees hoeft te bakken of koken. Dat is niet alleen heel handig, het scheelt je ook nog eens afwas. Ook gerechten met rijst, pasta, fruit en schaaldieren stoom je bijvoorbeeld gemakkelijk gaar. En anders dan de meeste mensen denken, kun je met een (combi-)stoomoven alsnog een knapperig korstje krijgen op taarten, pizza's en ovenschotels.
  • Je kunt gerechten op een heel exacte temperatuur bereiden, zodat deze niet aanbranden of te gaar worden. Bovendien heb je ook minder last van vervelende kookluchtjes. Omdat er geen reuk- of smaakvermenging optreedt, kun je ook tegelijkertijd zoet en hartig voedsel bereiden.
  • Door te stomen, blijft de smaak van je eten beter behouden. En koken met stoom is erg gezond. Niet alleen de smaak, maar ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden. Omdat je geen olie of boter hoeft te gebruiken, is je eten ook nog eens minder vet.

Benieuwd naar hoe je met een combi-stoomoven kunt werken, volg dan deze workshop. Tijdens deze workshop worden naast het bereiden van feestelijke gerechten, de gebruikte kooktechnieken besproken en toegepast .Er is veel ruimte voor vragen en toelichtingen over kooktechnieken. Met de opgedane kennis kun je thuis aan de slag.

Menu
Ei met garnalen en cocotte
Scholrolletjes met saffraansaus
Kipkarbonades met peer en vijgen in portsaus
Varkenshaas(gewikkeld in Coburgerham) met paddenstoelenroomsaus
Crême brûlée

  • Je ontvangt alle recepten na afloop van de kookworkshop. 
  • We eten de gerechten gezamenlijk tijdens de workshop. 
  • De docent zorgt voor alle ingrediënten en de drankjes. 
  • Kosten voor de ingrediënten en drankjes zijn verrekend in de prijs voor de workshop. 
  • Het is niet nodig om zelf keukengereedschap en ingrediënten mee te brengen.
  • Bekijk HIER andere kookworkshops.
Dinsdag 2 november 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Dhr. (Docent) Simon van Hoppe

Stichting het Kompas gaat er vanuit dat iedereen gevaccineerd is, zo niet dan ben je verplicht om een mondkapje te dragen.

19:00 - 22:00
Locatie: Kompas Bladel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Docent) Simon van Hoppe
(Docent) Simon van Hoppe
Thuiskok Simon van Hoppe heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het begon met uitgebreid koken voor zijn eigen gezin en de laatste jaren kookt hij met vaste regelmaat voor groepen op locatie. Ook geeft hij kookworkshops en kookcursussen. Uiteraard bereidt hij gerechten met verse ingrediënten, als het even kan met verse producten van het seizoen.