Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 431

Koken en bakken met de combi-stoomoven

Koken en bakken met de combi-stoomoven
Cursuscode: 431

De multifunctionele combi-stoomoven kan stomen en bakken tegelijkertijd. Terwijl de stoomfunctie ervoor zorgt dat het gerecht niet uitdroogt, creëert de bakfunctie een heerlijke, knapperige buitenkant. Dat maakt de combi-stoomoven perfect voor bijvoorbeeld het bereiden van overheerlijke cakes en broden of een mals stuk vlees. 

Denk je met koken aan stoom, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan groente. Dit is ook niet zo gek, stoom wordt maximaal 100° Celsius, wat heet genoeg is om groente te bereiden, maar niet genoeg is om bijvoorbeeld een pizza te bakken met een knapperige korst. Tegenwoordig zijn er veel ovens die stoom combineren met de bekende hetelucht-functionaliteit. Zo kan je ook makkelijk bakken op temperaturen tot 230° Celsius. Dat is ideaal is voor pizza’s, taarten en vleesgerechten met een knapperig korstje. En doordat je ook stoom en hetelucht tegelijk kan gebruiken, blijft je maaltijd botermals.

In deze workshop worden beide technieken toegepast: bakken (met stoomfunctie) en stomen. En je krijgt een heleboel extra informatie.

  • Waarom bakken we het ene product en is een ander product hiervoor niet (of minder) voor geschikt.
  • Wanneer heeft stomen de voorkeur?
  • En hoe zit het met de relatie tussen warmte-stoom- temperatuur? 

Na deze workshop kun je echt met je combi-stoomoven aan de slag.

Menu
Ensaladilla (Spaanse groentesalade)
Hartige taart met zalm en asperges
Pittige gehaktballetjes 
Courgette frittata met champignonsaus
Worstenbroodjes
Wortelsoep met koriander
Pruimencake met sinaasappelroom 

  • Je ontvangt alle recepten na afloop van de kookworkshop. 
  • We eten de gerechten gezamenlijk tijdens de workshop. 
  • De docent zorgt voor alle ingrediënten en de drankjes. 
  • Kosten voor de ingrediënten en drankjes zijn verrekend in de prijs voor de workshop. 
  • Het is niet nodig om zelf keukengereedschap en ingrediënten mee te brengen.
  • Bekijk HIER meer kookworkshops.
Dinsdag 9 maart 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 42,50
Dhr. (Docent) Simon van Hoppe, Dhr. J.N.M. (Coordinator) Jos Hensgens
19:00 - 22:00
Locatie: Kompas Bladel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Docent) Simon van Hoppe
(Docent) Simon van Hoppe
Thuiskok Simon van Hoppe heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het begon met uitgebreid koken voor zijn eigen gezin en de laatste jaren kookt hij met vaste regelmaat voor groepen op locatie. Ook geeft hij kookworkshops en kookcursussen. Uiteraard bereidt hij gerechten met verse ingrediënten, als het even kan met verse producten van het seizoen.
J.N.M. (Coordinator) Jos Hensgens
J.N.M. (Coordinator) Jos Hensgens
Heeft u vragen over deze activiteit, neem dan contact op met 06-4600 4800 of e-mail VUjos@vu-dekempen.nl