Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 431

Hoofdgerechten met de stoomoven

Hoofdgerechten met de stoomoven
Cursuscode: 431

Koken met een (combi)stoomoven is een gezonde manier van koken, maar welke gerechten kun je er eigenlijk allemaal in bereiden?
Waarschijnlijk meer dan jij denkt. De basisregel is eigenlijk als volgt: alles wat je kan koken in een pannetje, kan je ook stomen.

Maar je wilt vast meer dan alleen je rijst en aardappelen koken, daarom is onze chef de keuken ingedoken en heeft diverse complete hoofdgerechten met verschillende smaken ontwikkeld.

In deze praktische workshop ga je hoofdgerechten (vlees/vis-groenten-aardappelen/rijst) stomen met het doel om inzicht te krijgen in hoe je combinaties kunt maken met diverse hoofdgerechten.

Na een korte inleiding ga je aan de slag.

Enkel de stoom-functie wordt deze avond gebruikt.

Het programma is als volgt:

  • Hamburgers met broccolistamp
  • Saucijzen met groenten en aardappelen
  • Kipfiletblokjes in zoetzure saus
  • Roerbakgroenten met champignons
  • Witvis met citroenboter groenten en krielaardappeltjes
  • Rijstsalade met mandarijntjes en noten
  • Vragen/opmerkingen worden “al doende” beantwoord.
  • Vergeet niet om een schort mee te nemen.
  • Advies: Houd er rekening mee dat alle gerechten geproefd gaan worden, dus van tevoren thuis niet teveel eten.

 Coördinator is Ingrid van Beek 06-48726134, programma@vu-dekempen.nl

stoomoven

Woensdag 19 oktober 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 45,00
Dhr. (Simon) van Hoppe
19:00 - 22:00
Locatie: Kompas Bladel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Simon) van Hoppe
(Simon) van Hoppe
Thuiskok Simon van Hoppe heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het begon met uitgebreid koken voor zijn eigen gezin en de laatste jaren kookt hij met vaste regelmaat voor groepen op locatie. Ook geeft hij kookworkshops en kookcursussen. Uiteraard bereidt hij gerechten met verse ingrediënten, als het even kan met verse producten van het seizoen.