Cursusnummer:
430

Drie kooktechnieken met de combi-stoomoven

Drie kooktechnieken met de combi-stoomoven

Eten stomen in de stoomoven: geen overkokende pannen meer tijdens het koken!
Door voeding te stomen behoud je meer vitamines. Kooktechnieken toepassen met de stoomoven is gemakkelijk en uiteindelijk gezond.

Deze avond staat in het teken van 3 kooktechnieken:

  • Enkel stomen
  • Stomen + hete lucht 125 C.
  • Gevacumeerde gerechten stomen

Dit om te ervaren wat de overeenkomsten maar ook de verschillen zijn. Het doel is om de logica van een kookproces in de vingers te krijgen. We starten met een korte toelichting over de 3 technieken en gaan dan aan het kookeiland aan de slag.

Deze gerechten zullen de revue passeren:

  • Visstoofpotje met piccalillysaus
  • Varkenslapjes-truffelsalami met mosterdsaus
  • Kipfilet in oestersaus + basmatirijst en roerbakgroenten
  • Tomatenrisotto met gehaktballetjes
  • Spareribs op Chinese wijze
  • Gehaktbrood in spitskool met sjalotjessaus
  • Worteltjes met citroengras
  • Kerstomaatjes (gevacumeerd)

Gaandeweg worden de mogelijkheden van iedere techniek besproken.

  • Vergeet niet om een schort mee te nemen.
  • Advies: Houd er rekening mee dat alle gerechten geproefd gaan worden, dus van tevoren thuis niet teveel eten.

Coördinator is Ingrid van Beek 06-48726134, programma@vu-dekempen.nl

  • 1 workshop van 3 uur Toon details
    • 1: woensdag 5 okt 2022 - 19:00 – Kompas Bladel
  • € 45,00
  • Simon van Hoppe
  • Kompas Bladel Toon adres-info
    • Stoomoven kookworkshop
      • Vergeet niet om een schort mee te nemen.
      • Advies: Houd er rekening mee dat alle gerechten geproefd gaan worden, dus van tevoren thuis niet teveel eten.
Startdatum
Lesvorm