Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 430

Drie kooktechnieken met de combi-stoomoven

Drie kooktechnieken met de combi-stoomoven
Cursuscode: 430

Eten stomen in de stoomoven: geen overkokende pannen meer tijdens het koken!
Door voeding te stomen behoud je meer vitamines. Kooktechnieken toepassen met de stoomoven is gemakkelijk en uiteindelijk gezond.

Deze avond staat in het teken van 3 kooktechnieken:

  • Enkel stomen
  • Stomen + hete lucht 125 C.
  • Gevacumeerde gerechten stomen

Dit om te ervaren wat de overeenkomsten maar ook de verschillen zijn. Het doel is om de logica van een kookproces in de vingers te krijgen. We starten met een korte toelichting over de 3 technieken en gaan dan aan het kookeiland aan de slag.

Deze gerechten zullen de revue passeren:

  • Visstoofpotje met piccalillysaus
  • Varkenslapjes-truffelsalami met mosterdsaus
  • Kipfilet in oestersaus + basmatirijst en roerbakgroenten
  • Tomatenrisotto met gehaktballetjes
  • Spareribs op Chinese wijze
  • Gehaktbrood in spitskool met sjalotjessaus
  • Worteltjes met citroengras
  • Kerstomaatjes (gevacumeerd)

Gaandeweg worden de mogelijkheden van iedere techniek besproken.

  • Vergeet niet om een schort mee te nemen.
  • Advies: Houd er rekening mee dat alle gerechten geproefd gaan worden, dus van tevoren thuis niet teveel eten.

Coördinator is Ingrid van Beek 06-48726134, programma@vu-dekempen.nl
Stoomoven spareribs

Woensdag 5 oktober 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 45,00
Dhr. (Simon) van Hoppe
19:00 - 22:00
Locatie: Kompas Bladel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
(Simon) van Hoppe
(Simon) van Hoppe
Thuiskok Simon van Hoppe heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het begon met uitgebreid koken voor zijn eigen gezin en de laatste jaren kookt hij met vaste regelmaat voor groepen op locatie. Ook geeft hij kookworkshops en kookcursussen. Uiteraard bereidt hij gerechten met verse ingrediënten, als het even kan met verse producten van het seizoen.