Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 760

Rondleiding Waterpark De Groote Beerze - Hapert

Rondleiding Waterpark De Groote Beerze - Hapert
Cursuscode: 760

In het dal van de Groote Beerze hebben provincie, Waterschap De Dommel, het Brabants Landschap en de verschillende gemeenten de laatste twee decennia grote werkzaamheden verricht. Veel rechte stukken van de rivier mochten weer meanderen en tussen Bladel en Hapert is een 'Waterpark' aangelegd voor de rioolwaterzuivering. Daar zorgen rietvelden en moerasbossen voor een natuurlijke zuivering van het water.

Dagelijks stroomt er zo`n 8000m3 water door de rioolwaterzuivering in Hapert. Het water stroomt nu de zuivering door naar het Waterpark. Het Waterpark is een bijzonder stukje natuur dat ervoor zorgt dat het schone water ook weer "levend" wordt. Gezuiverd rioolwater is immers schoon, maar er zit nog geen ‘leven’ in. Het Waterschap is een uniek systeem van vijvers, sloten, waterplanten en moerasbos. Uiteindelijk stroomt het "levende"water in de Natura 2000-beek, de Groote Beerze. 

Bij deze excursie naar Waterpark De Groote Beerze krijg je een inkijkje in hoe die rioolwaterzuivering nu eigenlijk werkt. Alle 6 stappen van de zuivering worden besproken en bekeken. Samen met experts van Waterschap De Dommel maken we een mooie wandeling van 2 tot 3 kilometer bij de Groote Beerze en het Waterpark. 

  • De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en wordt verzorgd door experts van Waterschap De Dommel.
  • We verzamelen een kwartier voor de start bij het hoofdgebouw bij het Waterpark.

Coördinator is Ida Lauwers 06-31969450

waterpark

Donderdag 6 april 2023
1 excursie van 2 uur aanvangstijd 13:00
Prijs: € 10,00
Dhr. Rondleider van Waterpark de Groote Beerze
  • We verzamelen een kwartier voor de start bij het hoofdgebouw bij het Waterpark.
13:00 - 15:00
Locatie: Waterpark de Groote Beerze (klik hier voor de adresgegevens)
Rondleider van Waterpark de Groote Beerze
Rondleider van Waterpark de Groote Beerze