Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 320

Klassiek concertbezoek met voorbereiding

Klassiek concertbezoek met voorbereiding
Cursuscode: 320

Voorafgaand aan het concertbezoek wordt het concert behandeld in drie bijeenkomsten zodat u helemaal bent voorbereid. Tijdens deze bijeenkomsten worden de concertonderdelen toegelicht. U krijgt informatie over componist, stijlperiode en historische context. Zo wordt een muziekstuk overzichtelijk, transparant en ‘eigen’, en krijgt u meer gevoel voor compositie, componist en de uitvoerende musici. Na de drie bijeenkomsten bezoekt u het concert, zult u meer in de muziek herkennen en kunt u er extra van genieten.

Deze keer bezoekt u het volgende concert van het Philharmonie zuidnederland op 21 februari 2019 in het Muziekgebouw in Eindhoven.

 • Mozart, Symfonie nr 34 in C KV 338
 • Haydn, Harpconcert in D Hob. XVIII/11
 • Beethoven, Symfonie nr 1 in C opus 21

Dirigent: Claus Peter Flor
Harp: Marieke Schoenmakers

Dit programma belooft een echte klassiek concert. Klassiek in de zin van classicistisch. Classicisme is een korte periode in de muziekgeschiedenis van grofweg 1750 tot 1810 waarin Haydn, Mozart en Beethoven leefden. Deze drie componisten --de eerste Weense school- hebben een onuitwisbare invloed gehad op de componisten die na hen kwamen.

  Het programma wordt door philharmonie zuidnederland aangekondigd als "Meesterlijke Klassieken". Een even feestelijk als op en top klassiek concert waarbij Claus Peter Flor, vorig seizoen nog aanwezig met een prachtige Schumann, zich verdiept in Haydn, Mozart en Beethoven. De grote klassiekers op een rij, mooier kan het haast niet. Ondanks een krachtig slotakkoord met Beethovens Eerste Symfonie, is de ster van dit concert vooral de nieuwe harp – die in Breda officieel wordt geïnaugureerd. Marieke Schoenmakers laat de nieuwe harp stralen in Haydns dartele en virtuoze Harpconcert in D. U leest nog meer op de website van philharmonie zuidnederland.

  • Voor de voorbereiding ontvangt u van de docent een informatiemapje. De kosten hiervan zijn in de cursusprijs inbegrepen. 
  • De docent koopt de kaartjes voor het concert, u betaalt dit in de les aan de docent. Prijsindicatie: circa 25 euro (afhankelijk van beschikbaarheid).
  • De contactpersoon voor deze cursus is Leonie Castelijns, tel. 06-22641475. 
  Maandag 28 januari 2019
  3 x: lezing en voorstelling van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
  Prijs: € 47,50
  Mw. T. (Treske) Bruning
  20:00 - 22:00
  Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
  T. (Treske) Bruning
  T. (Treske) Bruning
  Treske Bruning studeerde schoolmuziek, piano en theorie op de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Treske wil de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. Met Treskemuziek organiseert zij luisterbijeenkomsten en concertinleidingen voor iedereen die meer wil weten van klassieke muziek en voor hen die er al wat ???verder??? mee zijn.