Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 311

Excursie Kunst in Den Haag - inleiding en excursie met stadswandeling en museumbezoek

Excursie Kunst in Den Haag - inleiding en excursie met stadswandeling en museumbezoek
Cursuscode: 311

In het voorjaar van 2019 blijven we in Nederland. Deze keer gaat de excursie naar Den Haag. Het centrum van deze stad biedt een grote verscheidenheid aan architectuur. Bijvoorbeeld van de Ridderzaal, het Binnen- en Buitenhof, de Jugendstilgevels en van de moderne vormgeving van het stadhuis en de ministeries. De stad Den Haag is ook rijk aan kunstmusea. Het Mauritshuis is een juweel van een museum, een intiem gebouw met een topcollectie schilderkunst uit onze Gouden Eeuw. Tijdens de excursie maakt u een stadswandeling en bezoekt u het Mauritshuis en nog één ander museum. Welk museum dat is bekijken we tijdens de inleidende avonden voorafgaand aan de excursie. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van de tentoonstellingsagenda van de diverse kunstmusea.

In 3 inleidende maandagavonden wordt u voorbereid op de gezamenlijke excursie naar Den Haag. De docent licht dan de kunstcollecties, de gebouwde omgeving en het excursieprogramma uitgebreid toe met woord en beeld. Tijdens de zaterdag van de excursie maakt u op de plaats van bestemming een wandeling en bezoekt u de musea. Dat alles onder leiding van de docent. Omdat u vooraf al heeft geleerd over hetgeen u te zien krijgt, kunt u extra van de excursie genieten. Den Haag is dan voor u een “feest der herkenning”. 

 • De bus vertrekt om 08.00 uur bij de Muzenval in Eersel. Rond 19.00 uur bent u hier weer terug. 
 • Tijdens de excursie wordt een lunchpauze ingelast. De kosten voor eten/drinken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. 
 • Vervoer en entrees zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De kosten hiervan komen op circa 40 euro. U rekent deze af bij de docent. 
 • De contactpersoon voor deze cursus is Leonie Castelijns, tel 06-22641475, e-mail leoniecastelijns@icloud.com

 

 

 

 

 

 

 

  Maandag 11 maart 2019
  4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
  Prijs: € 50,00
  Dhr. B. (Ben) Sebregts
  19:30 - 21:30
  Locaties: Kempenmuseum De Acht zaligheden Eersel, Den Haag (klik hier voor de adres gegevens)
  Inschrijving nog open >
  B. (Ben) Sebregts
  B. (Ben) Sebregts
  Oud-docent tekenen en kunstbeschouwing op het Rythoviuscollege in Eersel. Bij de volksuniversiteit jarenlang begeleider van cursussen en excursies naar kunststeden, waarbij de museumcollecties worden besproken, vooral de schilderkunst in al haar variëteiten.