Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 682

De natuur en het landschap rond Eersel – inleiding en natuurwandeling

De natuur en het landschap rond Eersel – inleiding en natuurwandeling
Cursuscode: 682

Het Kempisch landschap is in de laatste anderhalve eeuw in hoog tempo van aanzien veranderd. Het waren ooit eindeloze en bijna boomloze heidevlaktes. Je kunt je er moeilijk nog een voorstelling van maken.  Rond 1880/1900 werd het grondgebied deels ontgonnen tot akkers, weiland en uitgestrekte (naald)bossen. In deze cursusmodule nemen we u mee naar het land van de Acht Zaligheden van weleer en de kijk op de toekomst.

De eerste avond is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de prachtige natuur en het landschap in en rond Eersel. Er wordt niet alleen iets verteld over flora, fauna en landschappen, maar ook over het ontstaan en de geschiedenis van de natuurgebieden. Tijdens de wandeling gaan we de natuur ervaren. We kijken eens met andere ogen naar de uitgestrekte heide en de bomen. Waar stroomt het water naartoe? Welke vogels, vlinders, insecten horen thuis in onze natuur?

We hebben onze groene leefomgeving nodig; het brengt ons gezondheid en geluk en maakt ons tot duurzame wereldburgers. De bijeenkomsten worden interessant en interactief. Dus trek uw wandelschoenen aan en geniet van een leerzame wandeling met een deskundige gids op dit gebied.

Deze module omvat een lezing en een natuurwandeling van ca. 5 km. De lezing vindt plaats op donderdagavond 19 mei 2022 van 20.00 tot 21.30 uur in Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden, Kapelweg 2 te Eersel. De natuurwandeling start op zaterdagmiddag 21 mei van 14.00 tot 16.30 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer in Eersel, hoek Postelseweg – Bredasebaan.

In verband met het grote aantal inschrijvingen is er een wandeling toegevoegd aan het programma. Op zaterdagochtend 21 mei van 9.30 - 12.00 uur. De deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht.

  • Een kopje koffie of thee zowel bij de lezing is bij de cursusprijs inbegrepen. 
  • Tevens ontvangt u een handout na afloop van de bijeenkomst. Dit is bij de cursusprijs inbegrepen.
  • Deze lezing en wandeling maakt deel uit van de totaalcursus Kempen Kennis – Ontdek je dorp Eersel.

Donderdag 19 mei 2022
2 x: lezing en excursie van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 0,00
Dhr. (Docent) Wil van Herk
20:00 - 21:30
Locaties: Kempenmuseum De Acht zaligheden Eersel, Staatsbosbeheer Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Informatie
(Docent) Wil van Herk
(Docent) Wil van Herk
Wil van Herk, woonachtig in Eersel is als jarenlang als natuurgids en docent verbonden aan IVN Bergeijk-Eersel.