Cursuscode: 435

Schaal- en Schelpdieren koken

Schaal- en Schelpdieren koken
Cursuscode: 435

Gerechten met schaal- en schelpdieren zijn heerlijk om te eten. Maar ze lijken zo moeilijk te maken! Kok Marcel Moors bewijst u in deze workshop dat dat niet zo is. Als je maar de goede ingrediënten en de goede recepten gebruikt. Er worden eenvoudige recepten gebruikt. En er wordt gekookt met ingrediënten die u ook bij de supermarkt kunt kopen. Daardoor kunt u na deze workshop de gerechten later ook thuis op tafel zetten.

In deze workshop leert u een amuse, een hoofdgerecht en een dessert maken. Er worden onder andere scampi's en coquilles gemaakt. Natuurlijk krijgt u de recepten mee naar huis.

Tijdens of na afloop van de workshop kunt u in de sfeervolle kookstudio Physalis genieten van uw zelfgemaakte gerechten met twee drankjes. Extra drankjes is mogelijk tegen betaling. Deze workshop is inclusief alle ingrediënten.

Dinsdag 20 maart 2018
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Dhr. M (Marcel) Moors
19:00 - 22:00
Locatie: Kookstudio Physalis, voormalig Karel 1 sigarenfabriek, Reusel (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
M (Marcel) Moors
M (Marcel) Moors
In 1995 begon chef-kok Marcel Moors zijn culinaire loopbaan in het vermaarde Mambo hotel op St. Maarten. Daar ontwikkelde hij de liefde voor lekkere exotische gerechten. Na zijn terugkomst in Nederland heeft hij zijn sporen verdiend in diverse Brabantse restaurants, waaronder Het KookHuys in Hilvarenbeek, De Overweg in Valkenswaard, De Zwaan in Borkel en Schaft en de Efteling in Kaatsheuvel. 10 jaar na zijn Caribisch avontuur is hij in Bladel een eigen cateringbedrijf begonnen. De naam Physalis verwijst naar de tropische passievrucht, die veelal als versiering bij een gerecht wordt geserveerd. Deze vrucht symboliseert waar Marcel Moors voor staat: mensen verwennen met heerlijke betaalbare bourgondische gerechten, met een exotisch tintje. Physalis verzorgt in de sfeervolle kookstudio live cooking, workshops en buffetten, live cooking en catering.