Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 250A

Vilten - introductieworkshop

Vilten - introductieworkshop
Cursuscode: 250A

In deze introductieworkshop leer je de basis van het vilten. We gaan aan de slag met merinowol in allerlei kleuren en met water en zeep. De losse vezels van de wol worden samen een lap, kraal of koord. Je kunt experimenteren met het mengen van verschillende kleuren wol om een verrassend resultaat te krijgen. Je kunt een sieraad maken of een mooi stuk vilt om thuis te verwerken in een ander werkstuk. 

Het bezig zijn met vilt is creatief maar ook heel ontspannend, met heel snel een mooi resultaat. En iedereen kan het leren. Je gaat naar huis met een eerste vilten creatie.

  • Voor deze workshop is geen ervaring vereist
  • De docent zorgt voor alle materialen. De kosten van het cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Coördinator is Ine Toussaint 06-21487599, secretaris@vu-dekempen.nl

Woensdag 19 oktober 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 25,00
Mw. (Esther) Valk

Voor deze cursus heeft u twee handdoeken en een plastic zak nodig. Graag zelf meebrengen.
De kosten van het cursusmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.

19:00 - 21:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
(Esther) Valk
(Esther) Valk
In 2011 was mijn verlangen naar het vormgeven en creëren zo groot dat ik me daar voltijds mee wilde bezighouden. Om nog extra vaardigheden te ontwikkelen volgde ik een opleiding tot vakman ‘leren tassen’ maken. In het verleden heb ik aan de Design Academy gestudeerd en hiermee ook een basis gelegd voor het vormgeven van interieurproducten. Het vilten is voor mij naast dit deel van vormgeven, dus gericht een product maken ook een hele interessante vorm om tot vrij werk te komen. Dit kan onderzoek zijn naar een vorm uit de natuur (denk daarbij aan zaden en pitten) of een beeld uit het nieuws (het project Shelter). In mijn werk gebruik ik graag natuurlijke materialen en verschillende technieken. Het lesgeven in vilten doe ik al vele jaren en vind ik heel fijn om te doen. Iedereen kan namelijk vilten en de resultaten zijn al snel heel mooi.