Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 215A

Portrettekenen (najaar)

Portrettekenen (najaar)
Cursuscode: 215A

Wil jij leren hoe je een portrettekening maakt? Gezichten trekken meer dan andere onderwerpen de aandacht. Wat denkt de ander? Wie is het die ons al dan niet aankijkt? 

Niets is zo persoonlijk als een goed portret. Een portret waarin niet alleen de uiterlijke kenmerken, maar ook het karakter van je model tot uitdrukking komt. Een hele kunst! In deze cursus leer je een portret te tekenen en leggen we portretschilderen stap voor stap aan je uit. 

Iedere cursusdag staat er een echt model voor je klaar om na te tekenen of te schilderen. Dan is het de kunst om ze tot leven te brengen op je doek. Hoe teken je een hand? Hoe geef je beweging weer? En hoe plaats je een model in een vlak? Zo leer je niet alleen een natuurgetrouwe portrettekening maken, maar ook hoe je het portret karakter geeft.

Je gaat op zoek naar karakteristieke kenmerken van het model zonder daarbij je eigen kunstzinnigheid uit het oog te verliezen.

In de cursus werk je aan het tekenen van een portret, de sfeer, de herkenning en over dieptewerking, licht, schaduw en anatomie.  Iedere deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding en de ervaring is dat je ook leert van elkaar. In de cursus worden diverse materialen gebruikt zoals potlood, houtskool, inkt, kleurpotlood, pastel en drukinkt. 

  • Deze cursus start zowel in het najaar als in het voorjaar. Je kunt je meteen voor het najaar en het voorjaar inschrijven, zodat je voor het hele cursusjaar verzekerd bent van een plaats. 
  • Je kunt de materialen zelf aanschaffen, overleg daarover met de docent. Bij de eerste lessen zijn een schetsboek A3-formaat en potloden HB, 2B, 4B en 6B nodig. 
  • Deze cursus is interessant voor beginners en gevorderden. 
Coördinator is Ida Lauwers 06-31969450 

portret tekenen

Woensdag 21 september 2022
13 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. (Thea) van Herpt
  • Men heeft voor de eerste les een schetsboek A3 formaat nodig en potloden HB, 2B, 4B en 6B. 
  • De kosten daarvoor zijn  rond de € 10 (afhankelijk waar het gekocht wordt).
  • De kosten die gedurende de cursus gemaakt worden zitten tussen € 10 en € 50
9:00 - 11:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
(Thea) van Herpt
(Thea) van Herpt
Thea is naast tekenaar ook beeldhouwer. Ze heeft in haar werk veel aandacht voor techniek, ambacht en materiaal. Als beeldhouwer kan Thea cursisten veel leren over driedimensionaal werken op een plat vlak. Ze exposeert in binnen- en buitenland. Voor vragen over het instapniveau kan contact opgenomen worden met de docent per mail via theavherpt@gmail.com.