Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 215B

Portrettekenen

Portrettekenen
Cursuscode: 215B

In deze cursus wordt niet gewerkt met foto’s maar tekenen we een levend model na. Zo leert u niet alleen een natuurgetrouwe portrettekening maken, maar ook hoe u het portret karakter geeft. U gaat op zoek naar karakteristieke kenmerken van het model zonder daarbij uw eigen kunstzinnigheid uit het oog te verliezen.  In de cursus werkt u aan het tekenen van een portret, de sfeer, de herkenning en over dieptewerking, licht, schaduw en anatomie.  Iedere deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding en de ervaring is dat u ook leert van elkaar. In de cursus worden diverse materialen gebruikt zoals potlood, houtskool, inkt, kleurpotlood, pastel en drukinkt.

  • U kunt de materialen zelf aanschaffen, overlegt u daarover met uw docent. Bij de eerste les is papier en potlood voldoende.
  • Deze cursus is interessant voor beginners en gevorderden.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Henriëtte Borgers, tel. 06-29 21 00 36.
Woensdag 23 januari 2019
13 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 197,60
Mw. T. (Thea) van Herpt
9:00 - 11:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
T. (Thea) van Herpt
T. (Thea) van Herpt
Thea is naast tekenaar ook beeldhouwer. Ze heeft in haar werk veel aandacht voor techniek, ambacht en materiaal. Als beeldhouwer kan Thea cursisten veel leren over driedimensionaal werken op een plat vlak. Ze exposeert in binnen- en buitenland.