Cursuscode: 605B

Zet je levensverhaal op papier

Cursuscode: 605B

Iedereen houdt van verhalen. Denk aan verjaardagen waar altijd die ene anekdote wordt aangehaald, aan opa die over zijn jeugd vertelt aan zijn kleinzoon of aan oma die een familierecept doorgeeft. Deze levensverhalen bevatten een schat aan informatie. Ze zeggen veel over onze normen en waarden, ons karakter en onze levenswijze. Verhalen waarin familie zich herkent, ook volgende generaties. Het zou jammer zijn als deze verhalen verloren gaan.

Wilt u uw levensverhalen en anekdotes over hoe het vroeger ging ook doorgeven? Zou u graag uw herinneringen vastleggen voor volgende generaties, maar weet u niet hoe u dat moet aanpakken? Deze cursus neemt u bij de hand en zorgt dat u uw verhalen daadwerkelijk op papier krijgt. Aan het einde van de cursus kunt u er een prachtig boek van laten maken.

Tijdens de cursusbijeenkomsten gaat u aan de slag met uw eigen levensverhaal. Er wordt gepraat over verschillende onderwerpen. We halen samen herinneringen op en leggen ze vast voor volgende generaties. Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld feestdagen, school en spelen, werken, eten, opvoeding, verkering en trouwen, kinderen krijgen, het huis. We maken hierbij eventueel gebruik van eigen foto’s, oude liedjes, filmpjes over vroeger en andere materialen van vroeger. U mag deze ook zelf meenemen naar de cursus.

Terugkijken op uw eigen leven kan heel waardevol zijn, het versterkt uw zelfbeeld en u geeft het verleden een plek. Samen praten over vroeger en herinneringen ophalen is gewoon ook heel gezellig. De bijeenkomsten kunnen uw sociaal netwerk vergroten.

Onze ervaren docent geeft u schrijfopdrachten volgens verschillende methoden. Het doel daarvan is het vastleggen van herinneringen voor volgende generaties. Met de aanwijzigingen en advies van de docent en het werken met verschillende schrijfmethoden gaat het u lukken uw verhalen op papier te krijgen. Aan het einde van de cursus heeft u zo’n zestien verhalen om door te geven op schrift.

De 8 bijeenkomsten zijn niet wekelijks maar met wat meer tijd ertussen. De bijeenkomsten werken inspirerend en die inspiratie en ruimere tijd geven u de mogelijkheid ook thuis aan de slag te gaan. Uiteindelijk kunt u een prachtig boek maken van uw verhalen.

• Uw contactpersoon voor deze workshop is Ton Kox, tel. 06-55142114.
Donderdag 10 januari 2019
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. S (Sandra) Hakkens
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)