Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 291

Kalligrafie - deel 2

Kalligrafie - deel 2
Cursuscode: 291

Kalligrafie: de kunst van het schoonschrift

De laatste tijd is er erg veel belangstelling voor handgeschreven enveloppen, geloftes, (naam)kaarten, en meer. Met kalligrafie geef je extra aandacht aan degene die het cadeau of de kaart ontvangt.

Iedereen kan leren kalligraferen. Met oefening en geduld kom je tot prachtig schoonschrift. Ook als je “normale” handschrift voor anderen niet zo goed leesbaar is. En schoonschrift komt altijd van pas. Bijvoorbeeld op verhuiskaartjes en kaarten en voor andere bijzondere gelegenheden

Voor kalligraferen heb je je concentratie nodig. Dat betekent even aan niets anders denken. Je bent niet alleen heel creatief bezig, je maakt ook je hoofd leeg en komt tot rust. Een moment voor jezelf. De bijeenkomsten van deze cursus zijn daarom leerzaam, creatief (ook voor niet-creatievelingen!) en zeker ook ontspannend en gezellig. Wil jij ook op deze creatieve, kunstzinnige manier leren schrijven? Dit jaar bieden we twee cursussen kalligrafie aan.

Kalligrafie deel 2: deze vijf bijeenkomsten zijn het vervolg op Kalligrafie deel 1. Je verfijnt je techniek en leert meer over compositie en je leert een tweede lettertype. Opnieuw een praktische cursus.

Lees hier meer over de cursus Kalligrafie deel 1 en de andere schrijfcursussen van Volksuniversiteit de Kempen.

Met letters doe je meer dan je dacht!

  • Je hebt nodig: potlood, kneedgum, oefenpapier, brede kalligrafiepennen, penhouder en inkt. Je kunt deze materialen zelf meebrengen of in de eerste les aanschaffen bij de docent.
  • De kosten voor ruitjesonderlegvel en kopiëen van de docent zijn 5 euro en niet in de cursusprijs inbegrepen. Je kunt deze kosten voldoen bij de docent tijdens de eerste les.
  • Voor vragen over inhoud en niveau kunt u contact opnemen met de docent via sjan.knoops@hetnet.nl.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Jos Hensgens, tel. 06 46004800, VUjos@vu-dekempen.nl

Woensdag 8 januari 2020
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,50
Mw. S. (Sjan) Knoops
13:30 - 15:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
S. (Sjan) Knoops
S. (Sjan) Knoops
Sjan Knoops is gediplomeerd professioneel kalligrafist. Zij kalligrafeert oorkondes, diploma’s op bestelling. Sinds 1997 geeft ze kalligrafieles en handletteren voor beginners en gevorderden. Sjan: Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.