Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 621

Creatief schrijven

Creatief schrijven
Cursuscode: 621

Heb je altijd een verhaal of boek willen schrijven, maar weet je niet hoe je moet beginnen?
Of ben je al begonnen maar kun je wel wat hulp en inspiratie gebruiken?
Dan is deze cursus zeker iets voor jou.

In 6 bijeenkomsten maak je kennis met de beginselen van het schrijven van een goed (kort) verhaal.
Door het maken leuke, laagdrempelige opdrachten leer en oefen je de verschillende aspecten van het schrijven. Aan bod komt bijvoorbeeld het ontwikkelen van personages, het belang van de setting van je verhaal, beeldend schrijven, dialogen schrijven en het gebruik van fantasie. 

Hierbij staan schrijfplezier en het creatieve proces voorop. Voorlezen van de teksten en deze samen bespreken zijn belangrijke onderdelen van de cursus. Je leert van zowel de docent als van elkaar. 
Voor deze cursus is geen schrijfervaring nodig. Het is ook niet nodig om al een idee voor een verhaal te hebben. De cursus kan je juist inspireren tot een verhaal, in welk genre ook. Heb je al een verhaal waaraan je verder wilt werken? Dat kan ook.

Tijdens de cursus ontwikkel je je creativiteit en ontdek je je eigen schrijfstijl. Je ervaart wat schrijven voor je betekent en hoe jouw teksten op anderen overkomen. Aan het einde van de cursus heb je genoeg  informatie en inspiratie om met je eigen verhaal aan de slag te gaan. 

  • Contactpersoon voor deze cursus is Jos Hensgens, tel. 06-46004800, e-mail vujos@vu-dekempen.nl
  • Er is geen vooropleiding of schrijfervaring nodig voor deze cursus, heb je toch vragen over het instapniveau, mail dan met de docente a.d.c.hakkens@gmail.com
Maandag 3 februari 2020
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 122,00
Mw. S (Sandra) Hakkens
19:00 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
S (Sandra) Hakkens
S (Sandra) Hakkens
Sandra Hakkens was correspondent voor het Eindhovens Dagblad. Ze heeft de opleiding Biografieën en Familieverhalen aan de Schrijversacademie gevolgd. Nu is ze eigenaar van Verhaal voor morgen. Sandra: ´ Ik geef opdrachten, bespreek deze met iedereen en geef de cursisten informatie, tips en weetjes. Dit allemaal op een informele en persoonlijke manier; het plezier in schrijven staat voorop.´